« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Izumljena pegla koja neće spaliti vašu odjeću

I najboljima od nas se barem jednom dogodilo da smo spalili svoj omiljeni komad odjeće, samo zato što smo na sekundu pažnju usmjerili na nešto drugo

Fotografija vijesti
Više o

peglanje

,

kućanski poslovi

,

kućanski a

Jedna od najčešćih problema i zezancija s kojima se susreće svatko tko se iole redovito hvata pegle - neprestano namještanje i čekanje prave temperature kako bi mogli opeglati materijale različite osjetljivosti.

Isto tako, koliko god iskusni bili u peglanju, i najboljima od nas se barem jednom dogodilo da smo spalili svoj omiljeni komad odjeće, ili onaj naših partnera, samo zato što smo na sekundu pažnju usmjerili na nešto drugo.

Dobri (i poduzetni) ljudi iz Philipsa odlučili su tome stati na kraj i osmislili su peglu koja umjesto nas „čita" deklaracije na odjeći te prilagođava pritisak pare i temperaturu tkanini svaki put kada prislonimo peglu na novi komad odjeće.

Iz tvrtke garantiraju kako pegla zbog napredne tehnologije neće spaliti niti jednu tkaninu, unatoč tomu što ne postoji opcija ručnog odabira temperature.

Nažalost, ovakva tehnologija nije jeftina, stoga je cijena ove stvarčice 21. stoljeća poprilično paprena i najjeftiniji model stoji 230 funti, što je oko 2000 kuna. Za skuplji model bit će potrebno izdvojiti 280 funti, odnosno 2400 kuna.

Pegla je spojena sa spremnikom za vodu kapaciteta litru i pol, što je dovoljno za gotovo dva sata peglanja prije ponovnog punjenja. Kad dođe u peglu, voda se zagrijava i stlačuje u posebnoj komori, što omogućuje pegli da izbacuje oko 120 grama pare na minutu, dvostruko više od obične pegle.

Je li ova napredna tehnologija vrijedna poprilične količine novaca, prosudite sami.

30.08.2011. 18:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh