« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ZVECKANJE ORUŽJEM

Izraelski političar najavio mogući napad na Iran do kraja godine

Ako se do kraja godine ne postigne dogovor o sankcijama Izrael neće imati izbora u rješavanju 'iranske prijetnje', tvrdi bivši izraelski dužnosnik

(Wikipedia)
Više o

Izrael

,

Iran

,

sankcije

,

iranski nuklearni program

,

Efraim Sneh

,

The Israel Project

Bivši zamjenik izraelskog ministra obrane u srijedu je izjavio kako će Izrael biti primoran napasti iranska nuklearna postrojenja ako se zapadne sile do kraja godine ne dogovore o učinkovitim sankcijama protiv Teherana.

Efraim Sneh, koji nije uključen u sadašnju izraelsku vladu i koji je govorio u svoje ime, za Reuters je izjavio da nije jasno imaju li SAD i EU odlučnosti prije kraja godine poduzeti takve korake koji bi trebali uključiti oštrija ograničenja u bankarskom i naftnom sektoru.

"To je stvarno posljednje sredstvo. No, ironično, naši nas najbolji prijatelji i saveznici tjeraju u kut gdje nećemo imati opcije nego ćemo to morati učiniti. Pitam se hoće li to (oštrije sankcije protiv režima) učiniti dovoljno brzo. Ako neće, bit ćemo primorani na akciju", kazao je Efraim Sneh u razgovoru tijekom posjeta Velikoj Britaniji..

"Mi ne možemo živjeti u sjeni Irana s nuklearnim oružjem. Ne bude li do kraja godine postignut dogovor o sankcijama koje bi naštetile ovom režimu, mi nećemo imati izbora", Efraim Sneh, bivši izraelski dužnosnik Sneh, inače umirovljeni brigadni general, bivši je član parlamentarnih odbora za obranu i obavještajnu djelatnost, a kao zamjenik ministra obrane bio je odgovoran za Iran te je stoga dobro upućen u kretanja tog dijela izraelske politike.

Njegov posjet Britaniji omogućio je The Israel Project, privatno financirana medijska organizacija koja nastoji objasniti sigurnosni položaj Izraela u regiji, odnosno opravdati često nepopularne poteze izraelske politike prema susjedima.

(Hina/Metro-portal)

 

16.09.2009. 17:09:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh