« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BIR ZEIT

Izraelska vojska ranila deset palestinskih studenata

Dvoje studenata je tijekom prosvjeda za obranu istočnog Jeruzalema ranjeno pravim mecima što je izraelska vojska odbila potvrditi

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

prosvjed

,

Palestina

,

pucnjava

,

istočni Jeruzalem

Desetero palestinskih studenata ranjeno je u ponedjeljak na Zapadnoj obali, među kojima dvoje pravim metcima, u sukobu s izraelskim vojnicima pokraj nadzorne točke Atare, nedaleko od Bir Zeita, doznaje se od palestinskog medicinskog izvora.

"Primili smo desetero ranjenika, među kojima je dvoje pogođeno pravim metcima, jedan u trbuh, a drugi u vrat", rekao je Mohamed Ida, direktor bolnica u Ramali, u blizini Bir Zeita, kamo su ranjenici dovedeni.

Ida je dodao da je četvero studenata pogođeno gumenim metcima, a četveroma je liječnička pomoć pružena na licu mjesta, pošto su lakše ozlijeđeni u sukobu.

Izraelska vojska je pak objavila da je ranjeno četvero Palestinaca, ali nije potvrdila informaciju o pucnjavim pravim metcima.

Studenti koji su u skupinama po više desetaka došli sa sveučilišta u obližnjem Bir Zeitu, prosvjedovali su za "obranu istočnog Jeruzalema", s većinskim arapskim stanovništvom, koji je Izrael pripojio 1967. i gdje već nekoliko dana raste političko-vjerska napetost između Izraelaca i Palestinaca. (hina/metro-portal)

15.03.2010. 18:10:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh