« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ESKALACIJA NASILJA

Izraelci u dva napada ubili šestero Palestinaca

Glasnogovornica izraelske vojske tvrdi kako dokazi upućuju na to da su ubijeni Palestinci imali "neprijateljske namjere"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Gaza

,

Zapadna obala

,

izraelski napad

Izraelski vojnici ubili su u subotu ujutro šest Palestinaca u dva odvojena incidenta u pojasu Gaze i na sjeveru Zapadne obale, objavili su mediji i glasnogovornica izraelske vojske.

Glasnogovornica je prenijela da su izraelski vojnici tijekom ophodnje uz zaštitni zid između Izraela i Pojasa Gaze opazili nekoliko sumnjivih osoba koje su puzale prema zidu i na njih zapucali. Nakon što se nisu zaustavili, pozvan je zrakoplov i izravno ih pogodio.

Po njezinim riječima, dokazi upućuju da su ubijeni Palestinci imali "neprijateljske namjere", a izraelski radio javlja da je na mjestu napada pronađeno oružje.

Istovremeno, na Zapadnoj obali izraelski vojnici upali su u Nablus i ubili tri pripadnika Brigada mučenika Al-Aqse, oružanog krila pokreta Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Do pucnjave je došlo dva dana nakon što je jedan Izraelac ubijen u zasjedi na Zapadnoj obali, teritoriju koji je Izrael okupirao u ratu 1967. i na kojem Palestinci žele uspostaviti neovisnu državu.

Abasov savjetnik za eskalaciju nasilja optužuje Izrael

Savjetnik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa osudio je Izrael zbog ubojstva šestorice Palestinaca i optužio ga za eskalaciju nasilja.

Nabil Abu Rdainah rekao je nakon ubojstva trojice pripadnika Abasova pokreta Fatah i još trojice Palestinaca u pojasu Gaze da "to pokazuje da Izrael nije zainteresiran za mir i da želi eskalaciju nasilja".

"Izrael minira međunarodne i američke napore za obnovom mirovnog procesa", rekao je Rdainah. Izrael je ranije objavio kako želi odmah nastaviti pregovore. (hina/metro-portal)

26.12.2009. 20:26:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh