« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
oružja nikad dosta

Izraelci snimili rakete Hezbolaha

U izraelskom stožeru vjeruju da se na jugu Libanona pripremaju zalihe oružja čime se krši primirje iz 2006. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hezbolah

,

izrael hezbolah

,

izrael terorizam

,

hezbolah rakete

,

libanon teroristi

U utorak navečer izraelska je vojska objavila snimke bespilotne letjelice na kojima se vidi premještanje raketa na jugu Libanona pokraj kuće člana Hezbolaha.

Snimke letjelice, koja je slijedila kamione, pokazuju istovar raketa u zgradu u jednom mjestu južnog Libanona.

Libanonska vojska i prijelazne snage UN-a u Libanonu istraživale su u utorak eksploziju rakete koja se dogodila u ponedjeljak na jugu zemlje a u kojoj je ranjen jedan aktivist šijitskog Hezbolaha.

Izrael je rekao da eksplozija u kući pripadnika Hezbolaha pokazuje da se na jugu Libanona pripremaju zalihe oružja što predstavlja kršenje primirja kojim je završen rat između židovske države i šijitske gerilske skupine 2006.

Libanonske snage sigurnosti su u ponedjeljak rekle da je u eksploziji streljiva u Tajr Filsiju, unutar područja djelovanja UN-ovih mirovnih snaga, poginulo pet osoba.

Glasnogovornica UNIFIL-a, mirovnih snaga UN-a na jugu Libanona Jasmine Buzuiane rekla je da je jedna ophodnja UN-ovih mirovnjaka s ophodnjom libanonske vojske obišla mjesto eksplozije u ponedjeljak navečer a da su u utorak istražitelji obje strane "pregledali mjesto i okolno područje".

"Po informacijama libanonske vojske jedna je osoba ranjena a UNIFIL nema izvješća o drugim žrtvama", rekla je glasnogovornica UNIFIL-a. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 23:20:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh