« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
WTF?!

Izrael propisao kalorije Palestincima u Gazi

Nevjerojatan dokument izraelske vlade izašao je u javnost, a na snazi je bio dvije godine kao kazna zbog pobjede Hamasa na izborima

Nevjerojatan propis izraelske vlade
Nevjerojatan propis izraelske vlade (Arhiva)
Više o

hrana

,

Izrael

,

Palestina

,

pojas Gaze

,

kalorije

Vojno izvješće koje je danas dospjelo u javnost opisalo je nevjerojatan dokument izraelske vlade o količini kalorija koju minimalno treba dnevno pojesti svaki Palestinac u pojasu Gaze.

Naime, nakon pobjede Hamasa na izborima, nezadovoljni Izrael blokirao je pojas Gaze i propisao 2.279 kalorija dnevno po glavi, onoliko koliko preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija kao dnevni minimum.

Dali su si truda izračunati koliko je kamiona potrebno da bi prevezlo toliko hrane u Gazu, pa je ispalo da je dnevna kvota ulazaka 106 kamiona, no izraelska nevladina udruga Gisha tvrdi da je propuštano tek 67 kamiona. 

Nakon što se u Gazu počela dostavljati humanitarna pomoć izgladnjelom stanovništvu, Izrael je napao konvoj s hranom helikopterima, ubivši troje ljudi i ranivši 16. To je bio znak za međunarodnu zajednicu da natjera Izrael na primirje i dizanje blokade, što se i dogodilo u ljeto 2010.

17.10.2012. 14:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh