« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRIPREMA ZA NAPAD?

Izrael predstavio bespilotne letjelice koje mogu doseći Iran

Izraelske zračne snage svoj su sastav u nedjelju proširile flotom velikih bespilotnih letjelica koje, kako kažu, mogu letjeti i do Irana

(Wikipedia)
Više o

Izrael

,

Iran

,

bespilotne letjelice

Dužnosnici zračnih snaga su rekli da letjelice Heron TP imaju raspon krila od 26 metara, što je raspon kao kod putničkih zrakoplova. Oni kažu da letjelice mogu letjeti neprekidno 20 sati i da se prvenstveno koriste za nadgledanje i prijevoz tereta.

Bespilotne letjelice, koje je izgradila državna kompanija Israel Aerospace Industries, prvi puta su korištene u ratu u Gazi prošle godine.

Na svečanom predstavljanju izraelski dužnosnici nisu željeli reći koliko je brojna nova flota i jesu li zrakoplovi napravljeni za uporabu protiv Irana.

Izrael vjeruje da Teheran pokušava razviti nuklearna oružja i u više navrata je naznačio da bi mogao izvršiti napad na Iran ako propadnu diplomatski napori da se obuzda iranski nuklearni program. (hina/metro-portal)

21.02.2010. 17:59:47
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    21.02.2010. 19:24
    teško da će ove bespilotne letjelice moći izbjeći vrlo efikasnom S300 protuzračnom sustavu koji će (ipak) biti vrlo skoro isporučen Irancima :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh