« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NEMA MIRA

Izrael odbacuje optužbe za napad na Gazu

24 osobe ranjene su jutros u Gazi u eksploziji koja je pogodila kuću visokog pripadnika Hamasa, ali Izrael negira odgovornost za napad

gaza izrael napad
gaza izrael napad (Getty Images)
Više o

pojas Gaze

,

Hamas

,

Izrael Palestina

,

film Green Hornet

,

problemi roditelja

Izrael je odbacio palestinske optužbe da je eksploziju u gradu Gazi, u kojoj su ranjene 24 osobe, izazvao izraelski zračni napad. Izraelska "vojska nije umiješana", rekao je vojni glasnogovornik u Tel Avivu.

Eksplozija je pogodila kuću Ala Al-Danafa, visokorangiranog zapovjednika vojnog krila Hamasa. Još nije poznato je li Al-Danaf ozliljeđen u napadu.

Raketni napad na Izrael, ranjeni u Jordanu

Raketni napad izveden je, pak, u ponedjeljak ujutro na luku Eilat na Crvenome moru na jugu Izraela, pri čemu nije bilo žrtava ni šteta, no jedna je raketa pogodila susjednu luku Akabu u Jordanu i ondje ranila četiri osobe.

>> U ekspoloziji u Gazi ranjene 24 osobe

Jedan dužnosnik izraelske policije rekao je da su dvije rakete pale u more, druge dvije po svoj prilici na jordanski teritorij, a ostaci pete rakete traže se u gradu Eilatu. Procijenio je da su rakete ispaljene u 7,45 stigle s juga, aludirajući na egipatski poluotok Sinaj, desetak kilometara južnije.

Prema jordanskome službenom izvoru, jedna raketa tipa Grad pogodila je u ponedjeljak ujutro luku Akaba i ranila četiri osobe. Raketni napad na Eilat bio je izveden i 22. travnja i nije pričinio žrtava, no za njega nitko nije preuzeo odgovornost.

Izraelski sigurnosni izvori pripisali su ih mrežama džihadista.

U petak je raketa tipa Kaćuša ispaljena iz Gaze pala na grad Aškelon na jugu Izraela, pri čemu nije bilo ljudskih žrtava, rekli su vojni izvori. (hina/metro-portal)

02.08.2010. 11:33:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh