« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PSOJET YANGA JIECHIJA

Fidel Castro kineskom ministru darovao prvi dio memoara "Strateška pobjeda"

Castro se potpuno oporavio od bolesti koja ga je prisilila da 2006. odstupi s vlasti, a u srpnju se nekoliko puta pojavio u javnosti i pričao o problemu Bliskog istoka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Kina

,

Fidel Castro

,

Kuba

,

Yang Jiechi

,

Gornja Stubica

Bivši kubanski čelnik Fidel Castro poklonio je u nedjelju prvi dio svojih memoara "Strateška pobjeda" kineskom ministru vanjskih poslova Yangu Jiechiju koji mu je došao u posjet.

Bivši kubanski predsjednik, koji će 13. kolovoza proslaviti 84. rođendan, nakon razgovora o međunarodnoj situaciji i bilateralnim odnosima, kineskom je ministru poklonio i "Misli Fidela Castra", prenosi jedan kubanski portal. "Strateška pobjeda" opisuje pobjedosnu bitku koju su u ljeto 1958., vodili borci Fidela Castra protiv vojske diktatora Fulgencia Batiste. Knjiga sadrži i malu autobiografiju, rekao je otac Kubanske revolucije.

Fidel Castro, koji se potpuno oporavio od bolesti koja ga je prisilila da 2006. odstupi s vlasti, u srpnju se nekoliko puta pojavio u javnosti i razgovarao o opasnostima novog rata na Bliskom istoku. Nije, međutim, otada nikada spomenuo unutarnja kubanska pitanja koje je 2006. preuzeo njegov brat Raul (79). (hina/metro-portal)

02.08.2010. 10:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh