« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba u Galeriji Crta - Sustvorenja

Izložba traje od 23. rujna do 7. listopada 2020., a može se razgledati od 10 do 17 sati u skladu sa aktualnim COVID-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Nevena Petra Piližota
Nevena Petra Piližota (Arhiva)
Više o

Galerija Crta

,

Nevena Petra Piližota

Ovogodišnja izložba crteža Nevene Petre Piližote, pod nazivom „Sustvorenja", u zagrebačkoj Galeriji Crta naglašava važnost kontinuiranog istraživanja kroz medij crteža.

„Iako je projekt „Dnevnik" započet 2013. godine i prezentiran putem nekoliko samostalnih i skupnih izložbi, najnovija izložbena cjelina podcrtana je animalističkim motivima, do sada prilično dobro apsorbiranim u tkivo hrvatske likovne umjetnosti. Iz naziva Projekta razvidan je široki tematski raspon motiva.

Svaki crtež funkcionira kao dio velike slagalice života, kao osvrt na jučer i danas, uvod u sutra. Motiv životinje uzet je kao primjer, simbol sveprisutnih problema u komunikaciji i ravnopravnosti. Takva pitanja razlistavaju se u više poglavlja; jedno je i ono o elementarnoj ekološkoj istini." (iz predgovora izložbe)

Izložba traje od 23. rujna do 7. listopada 2020., a može se razgledati od 10 do 17 sati u skladu sa aktualnim COVID-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

21.09.2020. 14:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh