« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Scrabble

Izložba Saše Martinović Kunović u galeriji Prozori

U galeriji Prozori otvara se zanimljiva izložba koja spaja likovno i literarno

Više o

zagreb-info

,

Saša Martinović Kunović

Izložba Saše Martinović Kunović, pod nazivom 'Scrabble', otvara se u utorak, 22. prosinca u 19 sati u galeriji Prozori, Knjižnica S.S. Kranjčevića, Zagreb. Radovi se mogu razgledati do 11. siječnja 2010.

'Dakle: ključ je u riječima koje valja ispisati tako da se nadopunjuju, da u okomitom i vodoravnom nizu ulaze jedna u drugu i jedna iz druge proizlaze. U osnovi slaganja je slučaj, no zauzdan igrom scrabble koju zajedno igramo iako se ne poznajemo. Povezuje nas ploča i torba sa slovima koja putuje od jednog do drugog. U tom osobitom višeboju stišanom na dvije discipline stvaramo sliku od slova koju potom pretvaramo u misli, pretačemo u tekst.

Mijenjamo medij, kao mladenka opravu nakon ponoći... Slova s kojima igramo, Saša je napravila od raku-gline. Gruba su pod prstima i teška u ruci. Kao male skulpture. Slova – predmeti izmiču jednoobraznosti.  Svako je udareno na svoju stranu, ovdje prignječeno, ondje se razmeće pravilnošću. U kombinaciji ih nastanjuju priče kao bistro jezero sićušni organizmi. Jednako su (ne)vidljive i jednako se umnožavaju. Ova je zbirka samo mogućnost.  Čitatelj bi mogao slagati ostale. Njezina ludička nota proizišla iz igre ujedno je i poziv na igru. Zaraza.' Irena Bekić, iz pogovora zbirke 'Scrabble'.

Saša Martinović Kunović rođena je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj školi za tekstil i odjeću, te na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (Nastavnički odsjek, smjer slikarstvo, mentor prof. Z. Keser). Radi kao voditeljica Galerije Modulor (za arhitekturu i dizajn) u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Izlagala je na desetak samostalnih i  21 skupnoj izložbi.

vrijeme: 22.12.2009. - 11.1.2010.19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Prozori, Knjižnica S.S. Kranjčevića, Zapoljska 1
organizator: Galerija Prozori
22.12.2009. 10:08:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh