« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
HUMANITARNI SPEKTAKL

Carreras i gosti oduševili desetak tisuća posjetitelja

Na repertoaru su bile poznate talijanske kancone, serenade, katalonske i španjolske pjesme te božićni napjevi iz cijeloga svijeta

(Getty Images)
Više o

Arena Zagreb

,

humanitarni koncert

,

Jose Carreras

,

Korak u život

,

božićni koncert

Slavni španjolski tenor Jose Carreras i njegovi gosti održali su večeras u zagrebačkoj Areni veliki humanitarni koncert "Korak u život" pred oko 10 tisuća posjetitelja, među kojima su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar kulture Božo Biškupić.

Spektakularni božićni koncert bio je završnica velikog humanitarnog projekta "Korak u život" u sklopu kojega se, u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol i Koncertne direkcije Zagreb, prikupljaju sredstva za stipendiranje štićenika dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

Jose Carreras nastupio je uz pratnju irske sopranistice Celine Byrne i Zagrebačke filharmonije te uz potporu Tonija Cetinskog, akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić" i djevojačkog zbora "Zvjezdice". Koncertom je ravnao maestro Ivo Lipanović, umjesto nedavno preminulog Vjekoslava Šuteja, kojemu je Carreras posvetio večerašnji koncert.

Na repertoaru su bile poznate talijanske kancone, serenade, katalonske i španjolske pjesme, kao i božićni napjevi iz cijeloga svijeta.

Direktor Rotary kluba Zagreb Kaptol Mladen Hrgarek pozdravio je u ime organizatora izvođače, publiku i ugledne goste, zahvalivši im za sudjelovanje u humanitarnom projektu tijekom kojega su prošle godine prikupljena sredstva za 33 stipendije.

Humanitarna akcija "Korak u život" provodi se drugu godinu zaredom, a prikupljena sredstva namijenjena su stipendiranju mladih iz dječjih domova koji žele studirati, a nemaju za to mogućnosti. Po podatcima pokretača projekta Rotary kluba Zagreb Kaptol, srednju školu u Hrvatskoj godišnje završava više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ove godine u organizaciji akcije priključila se i Koncertna direkcija Zagreb. U akciju "Korak u život" građani se do 31. prosinca mogu uključiti i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9008, kojim mogu donirati pet kuna plus PDV. (hina/metro-portal)

20.12.2009. 00:02:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh