« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
još malo kulture

Izložba "Remont u Puli" otvorena za posjetitelje

Višestruko nagrađivani beogradski umjetnici predstavili se hrvatskoj publici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Remont u Puli izložba

,

beogradski umjetnici u Puli

,

Izložba u Puli

,

stara tiskara Pula

"Remont u Puli" naziv je večeras otvorene izložbe u prostorima stare tiskare u Puli na kojoj se svojim radovima predstavljaju beogradski umjetnici Vladimir Perić, Ivan Petrović, Maja Radanović, Ivana Smiljanić i Anica Vučetić.

Kustosica Darka Radosavljević-Vasiljević istaknula je kako se izložbom publici predstavljaju umjetnici koji surađuju s nezavisnom beogradskom umjetničkom asocijacijom "Remont.

Ustvrdila je da je riječ o umjetnicima koji su na samu vrhu u svojim područjima te su za svoje radove, uglavnom umjetničke instalacije višestruko nagrađivani.

Istaknula je kako je gostovanje petero beogradskih umjetnika prva suradnja Pule i Beograda u zadnjih 30-ak godina.

Izložba "Remont u Puli" postavljena je u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti Istre s nezavisnom umjetničkom asocijacijom "Remont" iz Beograda, a otvorena je do 16. rujna.

Osim te večeras je u pulskom Multimedijalnom centru "Luka" otvorena i samostalna izložba fotografa Zlatka Kopljara pod nazivom "Iz serije K". Izložena su tri ciklusa toga zagrebačkog multimedijalnog umjetnika i presjek zadnjih šest godina njegova stvaralaštva. Izložba je otvorena do 15. rujna.

Izvor: Hina

 

03.09.2009. 21:40:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh