« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
KLOVIĆEVI DVORI

Izložba "Pompeji" privukla preko 10.000 posjetitelja

Atraktivna izložba "Pompeji - život u sjeni Vezuva" u Klovićevim dvorima traje do 10. srpnja

Pompeji
Pompeji (Klovićevi dvori)
Više o

Klovićevi dvori

,

Pompeji

,

Pompeji - život u sjeni Vezuva

Izložbu "Pompeji - život u sjeni Vezuva" koja je 15. ožujka otvorena u Klovićevim dvorima dosad je razgledalo više od 10 tisuća posjetitelja.  Na iuložbi su izložene dragocjenosti iz napuljskog Nacionalnog arheološkog muzeja rekonstruiraju i svjedoče o životu u Pompejima prije erupcije Vezuva 79. godine, piše Hina. 

U Galeriji Klovićevi dvori ističu da je riječ o iznimnom broju posjetitelja u samo dva tjedna nakon otvorenja te su tom prigodom jučer besplatnim ulaznicama i katalogom nagradili dvije jubilarne posjetiteljice - Joannu Rybacka Barisic i Katarinu Rybacka, koje su stigle čak iz Poljske.

U Klovićevim dvorima nadaju se i dalje velikom interesu za "Pompeje" te najavljuju da će i dalje nastaviti dijeliti nagrade jubilarnim posjetiteljima.

Kroz stotinjak predmeta, četiri okamine i dvije skulpture, predstavljena je dinamična svakodnevica Pompeja i njegovih dvadeset tisuća stanovnika, od kojih je oko tri tisuće zajedno s gradom nestalo nakon erupcije vulkana. Grad je ostao dugo zatrpan, a kada je slučajno otkriven 1600 godina kasnije, otkrio je zaustavljenu sliku života ondašnje rimske Colonije Cornelia Veneria Pompeianorum.

30.03.2011. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh