« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
teško stradali putnici

Izletio nagibni vlak za Split

Sigurno je da je veći broj putnika ozlijeđen, a neki javljaju kako ima i smrtno stradalih

(CROPIX)
Više o

nagibni vlak za Split

,

izletio vlak

,

nagibni vlak

Prema prvim neslužbenim informacijama koje javljaju internetski portali iz tračnica je iskočio nagibni vlak 521 na liniji iz Zagreba prema Splitu.

Deset minuta nakon dvanaest sati, tek par minuta prije nego što je trebao stići na svoje odredište u Splitu, vlak je izletio s pruge u mjestu Rudine u Kaštelama.

Za sada je poznato da su na mjesto nesreće stigla sva raspolažuća vozila hitne pomoći i Gorska služba spašavanja jer je stradalo mnogo putnika. Prema neslužbenim informacijama, u nesreći je poginulo šest ljudi - pet muškaraca od kojih je jedan star oko 25 godina i jedna žena. Iz HŽ-a nisu željeli govoriti o detaljima nesreće već samo da ne znaju što ju je moglo uzrokovati.

Premda će o uzrocima moći govoriti tek nakon službene istrage, vrućina koja ovih dana vlada i temperature od 35 stpnjeva koliko je danas izmjereno u Splitu mogle su utjecati na konstrukciju koja je pod pritiskom i vremenskim uvjetima naprosto popustila.

Vlak je iskočio iz tračnica na mjestu gdje je pruga na nizbrdici, a navodno se nesreća dogodila kada se brzi vlak kretao brzinom od oko 90 kilometara na sat.

Da nesreća nikada ne dolazi sama svjedočio je incident vozila HŽ-a koje je žurilo na mjesto nesreće te se spletom okolnosti u jednom trenutku sa stotinu kilometara na sat spustilo nizbrdo i zaletjelo u zaustavljeni vlak i okupljene spasioce i očevice. Vozilo je na dva mjesta, ali sa strane, udarilo vlak te se "odbilo" u obližnji šljunak javila je Slobodna Dalmacija.

24.07.2009. 12:56:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh