« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci

Dovršen prvi učenički dom u Ličko-senjskoj županiji

Novi učenički domovi u Korenici, Gospiću, Čakovcu i Pregradi

(Corbis)
Više o

novi učenički domovi

,

učenički dom

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa priopćilo je danas da će nakon više od 20 godina učenici i studenti Ličko-senjske županije dobiti dva nova učenička doma u Gospiću i Korenici, koji će prve stanare primiti u rujnu, početkom školske godine.

Ministarstvo je priopćilo da će nove domove dobiti i Čakovec, koji će primiti 56 učenika u 20 dvokrevetnih i četiri četverokrevetne sobe, te Pregrada čiji se novoizgrađeni dom nalazi u sastavu Srednje škole Pregrada.

Smještaj će u Pregradi biti osiguran za 100 učenika, a dom ima 28 trokrevetnih i osam dvokrevetnih soba. Upisi za dom provodit će se nakon što se dovrši izgradnja i škola dobije rješenje za početak rada, što je planirano tijekom školske godine 2009./2010.

Učenički dom u Gospiću, u čiju je izgradnju uloženo nešto više od 17 milijuna kuna, prostire se na više od 2000 kvadratnih metara. Uz srednjoškolce, taj će dom koristiti i studenti Veleučilišta u Gospiću te Visoke učiteljske škole Gospić. Smještajni kapacitet doma je 100 ležajeva dok će se natječaj za smještaj u učenički dom koji se nalazi u sklopu Srednje strukovne škole Gospić, objaviti sljedeći tjedan. Učenički dom u Gospiću opremljen je i sobama koje mogu primiti 10 učenika ili studenata s posebnim potrebama. Učenicima i studentima bit će osigurana prehrana, a dom također ima i sportske terene.

Dom u Korenici nalazi se u sastavu Srednje škole Plitvička jezera, a u 23 sobe moći će se smjestiti 50 učenika.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs izrazio je zadovoljstvo izgradnjom domova u županijama koje ih do sada nisu imale, čim je podignut učenički i studentski standard u tim županijama, priopćeno je iz tom ministarstva.

Izvor: Hina

24.07.2009. 12:20:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh