« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
IZBORI

Izjednačeni rezultati izbora, MOST definitivno odlučuje o mandataru

Relativni pobjednik izbora je Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om koja je osvojila 59 mandata uključujući 3 iz dijaspore, a SDP-ova koalicija ima 56 zastupničkih mjesta

Božo Petrov drži ključeve Vlade u rukama
Božo Petrov drži ključeve Vlade u rukama (Arhiva)
Više o

izbori

,

rezultati izbora

,

Božo Petrov

,

Hrvatska raste

,

Domoljubna koalicija

Izbori su završili, DIP je prebrojao sve glasove i dobili smo situaciju koju su neki priželjkivali, a drugima se od nje dizala kosa na glavi - dvije najveće koalicije potpuno su izjednačene po broju zastupničkih mjesta.

Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om ima 56 zastupničkih mjesta iz Hrvatske i očekivana tri iz dijaspore, dok Hrvatska raste predvođena SDP-om ima 56 zastupničkih mjesta, no kako je IDS osvojio 3 i odmah najavio koaliciju s SDP-om, glavni igrači imaju po 59 zastupnika.

MOST Bože Petrova i ekipe okupljene oko njega stvarni je pobjednik izbora s 19 mandata koji im širom otvaraju vrata pregovora. 

Tko će ih na kraju uspjeti pridobiti, SDP ili HDZ vidjet ćemo u danima koji dolaze, a kako su ih obje velike stranke u govorima svojih lidera Milanovića i Karamarka već pozvale na razgovore, očito je da će do nekih promjena u hrvatskoj politici ipak doći.

09.11.2015. 07:02:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh