« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
'KO TO TAMO...?

Izjave tjedna - 29. siječnja do 5. veljače

Pratite suđenje desetljeća, saznajte 'ko to tamo peva i poslušajte vozačicu zavezanih očiju koja pjeva, a ne misli, zlo...

(Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Nema Hrvatske bez afera. Svaki tjedan trebaju nam barem dvije, ako ih nema izmislit ćemo nešto ili, u najgorem slučaju, sreću potražiti okretanjem veličanstvenoj pravosudnoj predstavi, političkim prepucavanjima oko filmskih naslova i uloga, časnim ostancima na pozicijama, kako nakon prometnih nesreća tako i nakon uspješnih pospremanja prijava i tužbi po ladicama, možda i malim revizijama propusta u državnim tvrtkama, a kada sve ode k vragu, kao u Varšavskoj, onda je vrijeme za ulicu.

Ovoga tjedna jedan od najvažnijih događanja svakako je bio početak suđenja optuženima za ubojstvo Ive Pukanića, koje su mediji već prozvali "suđenjem desetljeća“, u utorak na Županijskome sudu u Zagrebu. Dugogodišnji kroničar zbivanja iz hrvatskoga podzemlja, novinar Dušan Miljuš, izrazio je iznenađenje iznošenjem obrane prvooptuženoga Roberta Matanića.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Radimir Čačić najavio je svoj ostanak u politici, koji je došao u pitanje nakon što je u Mađarskoj početkom siječnja skrivio automobilsku nesreću s rezultatom smrti dvije osobe.

Predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač izjavio je kako na 1.500 kilometara pruge od ukupnih 2.500 kasni remont, novca je dovoljno tek za plaće radnicima, a ne i održavanje te je nedovoljan broj putničkih vlakova, lokomotiva i teretnih vagona. Prema mišljenju sindikalaca, najodgovornija je osoba ministar prometa Božidar Kalmeta, koji bi – ne popravi li se stanje – morao odstupiti, zaključuju u SHŽ.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, osokoljen potporom saborskoga Odbora za pravosuđe, izjavio je kako u Državnome odvjetništvu namjerava ostati do 2020. godine, odnosno do umirovljenja. Iako to ne znači da će ostati na poziciji glavnoga državnog odvjetnika, Bajić je čvrsto uvjeren da će u ovoj instituciji zadržati barem poziciju zamjenika.

Premijerka Jadranka Kosor na komentare iz SDP-a kako su ona i ministar financija Ivan Šuker "vozač Miško“ koji "vozi zemlju zavezanih očiju“ u sličnom je stilu odgovorila kako socijaldemokrati previše gledaju film "Ko to tamo peva“ te je preporučila "da pogledaju i neki film domaćeg autora, na primjer Tko pjeva, zlo ne misli“.

Predsjednik uprave Janafa, Ante Markov, izjavio je kako ta tvrtka u njegovu i mandatu njegove uprave, od veljače 2008. godine, nije poslovala niti sada posluje s marketinškom agencijom Fimi-media. Poslovanje ove tvrtke i sklapanje unosnih ugovora s javnim poduzećima izazvalo je brojne kontroverze te potaknulo istrage državnih organa, nakon što su se u medijima pojavile spekulacije o utjecaju bivšega premijera Ive Sanadera i donedavnoga rizničara HDZ-a Mladena Barišića na sklapanje tih poslova.

Uoči nove blokade Varšavske ulice radi sprečavanja građevinskih radova dok rok za razmatranje žalbe koju su uložili stanari te ulice, predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević izjavio je kako su aktivisti, poučeni lošim iskustvom, odlučili spriječiti investitora u namjeri da protupravno započne s radovima na izgradnji ulaza u podzemnu garažu. Kontejneri koje je postavila Zelena akcija neće služiti samo kao barikade, već i kao informativni centri za građane. (Infopunkt/metro-portal)

05.02.2010. 16:37:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh