« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
JACKASS ON ICE

Izjave tjedna - 11. do 18. prosinca

Oranje i kopanje protekli tjedan zamijenilo je klizanje i puzanje, neki rade i bolesni, a nekima se preporuča da se ugledaju na japanske običaje

(Video: Infopunt.tv)
Više o

izjave tjedna

Ma koliko se trudili od posljedica politike pobjeći se ne može, a to pravilo vrijedi pogotovo tijekom predizbornih utrka. Srećom, to je i period, koji se tako prikladno poklopio s ovim blagdanskim i zimskim ugođajem da je moralo doći do nekih neplaniranih događaja.

Glavna zvijezda i proteklog je tjedna tako bio Milan Bandić. Osim što svako jutro trči, a zatim ore kao konj, pokazao je i da (ne) zna klizati. Antologijski pad i puzanje za vijencem koji su uslijedili nakon pokušaja bosonogog gacanja po zamrznutom spomeniku vrlo će vjerojatno postati jedna od najgledanijih scena na hrvatskom web-u pa bi bio grijeh ne uvrstiti ju u sam vrh tjednih bisera.

Na HRT-u je nakon rošada i dalje burno. Tako je članica programskog vijeća Sanja Modrić pozvala još uvijek aktualnu urednicu Informativnog programa Hloverku Novak Srzić, da se iz bolesničke postelje ne miješa u sadržaj programa. Novak Srzić naime zbog bolesti nije bila u stanju Vijeću u zadanom roku poslati očitovanje o zahtjevu za svoju smjenu, ali smogla je snage, volje i vremena da se bavi uređivanjem nekih 'nepoćutnih' emisija.

Sindikati su tjedan iskoristili za pobunu zbog prepolovljenih božićnica u javnom sektoru koje će kako se čini biti teške samo 625 kuna. Zbog toga najavljuju i tužbe pozivajući se na kolektivne ugovore u kojima jasno stoji koji se iznos i do kada točno mora isplatiti no, Vlada ne popušta jer je majstor od proračuna očito brojeve namjestio taman tako da prekriju potpuni kolaps. Sindikalisti zbog toga jednoglasno traže ostavku Ivana Šukera, a najmaštovitiji u zahtjevima bio je Branimir Mihalinec koji je povukao paralelu s dalekim Japanom rekavši kako bi tamošnji ministar znao što učiniti da je u Šukerovim cipelama aludirajući naravno na dobar, stari hara-kiri odnosno seppuku.

Vladu nisu mučili samo sindikalisti već i bivši im odbjegli šef Ivo Sanader. Nakon pojavljivanja koje je upriličio za obljetnicu smrti Franje Tuđmana i nekoliko brzopoteznih pokušaja demantiranja činjenica, dr. Ivo je oper postao vrlo zanimljiv medijima i javnosti. Problem je ostao u tome što se 'umirovljeni' premijer odmara podalje od sedme sile koja zbog toga opsjeda njegove bivše najbliskije suradnike i prijatelje. No, kako kod nas iznenađenjima nikad nema kraja i oni su pokazali neko drugo lice pa tako Jadranka Kosor, negdašnji premijerov rep, za Sanadera više "nema vremena“ jer ju brinu puno važnija pitanja. Nesumnjivo ona koja joj je upravo bivši šef ostavio da rješava umijesto njega.

19.12.2009. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh