« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
VIBER

Izjava Vibera vezano uz rat u Ukrajini

U vrijeme rata i humanitarne krize kada su informacije i međusobna komunikacija važniji nego ikad

Viber se odredio
Viber se odredio (Arhiva)
Više o

rat u Ukrajini

,

Viber

Dragi kolege,

u vrijeme rata i humanitarne krize kada su informacije i međusobna komunikacija važniji nego ikad, odlučili smo vas obavijestiti o nekim važnim inicijativama koje mi u Viberu, kao najvećoj regionalnoj komunikacijskoj platformi, poduzimamo s ciljem da podupremo zajednice tijekom ovih teških vremena:

1. Pokrenuli smo program za besplatne Viber Out pozive pomoću kojih korisnici mogu uspostaviti vezu s bilo kojim fiksnim ili mobilnim telefonskim brojem u 34 zemlje širom svijeta. Pozivi se također mogu ostvariti u situacijama povremene ili potpune nedostupnosti interneta u zemlji primaoca poziva - u situaciji kada su pozivi putem Viberovog standardnog servisa otežani.

2. Prekinuli smo s reklamnim aktivnostima u Ukrajini i Rusiji kako bismo bili sigurni da nitko neće profitirati od aktivnosti na našoj aplikaciji tijekom ovog vremena.

3. Trenutna pomoć izbjeglicama: pokrenuli smo četiri nova Viber kanala u zemljama s najvećim priljevom izbjeglica: Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Slovačkoj - s namjerom da se putem njih dijele najvažnije informacije o registraciji, prihvatu, smještaju, prvoj pomoći i ostalim bitnim temama. Novi kanali za izbjeglice bit će uspostavljeni u još europskih zemalja. Viber kanalima za izbjeglice možete pristupiti putem donjih linkova

Poljska

Rumunjska

Slovačka

Mađarska

Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) i Rakuten Viber distribuirali su na svim dostupnim kanalima poziv za donacije Crvenom križu Ukrajine.

Na kraju, također želimo veoma jasno komunicirati da Viber ne dijeli i nikada neće s vladama dijeliti informacije o njihovim građanima i sadržaje njihovih razgovora. Sve privatne i grupne poruke i privatni pozivi na Viberu u potpunosti su šifrirani. Nitko, pa čak niti Viber ne može pročitati poruke niti čuti pozive. Zbog sigurnosti naših korisnika, povijest komunikacije se ne pohranjuje na Viberovim serverima.  Samo korisnik može pristupiti povijesti svoje komunikacije putem svog osobnog uređaja.

Podržavamo besplatnu komunikaciju i pomažemo u širenju istinitih informacija, a vjerujemo da Viber pomaže ljudima diljem svijeta da ostanu u kontaktu s voljenima i imaju pristup jasnoj slici o događajima u svijetu oko njih.  

10.03.2022. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.03.2022. 17:18
    No war in ukraina
  2. avatar
    armando
    10.03.2022. 17:19
    Putina rusi trebaju potjerati unistit ce sve
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh