« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
fejs 911

Izgubljene djevojčice pozvale pomoć preko Facebooka

Izlaz iz avanture u kanalizaciji dvije djevojčice potražile promjenom statusa na Facebooku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Facebook

,

djevojčice zvale u pomoć preko Facebooka

,

odvodna kanalizacija

,

Adelaide

,

Južna Australija

Kada su se dvije djevojčice od 10 i 12 godina  izgubile u kanalizaciji u Hackamu u Južnoj Australiji, srećom su imale mobitele sa sobom. No, umjesto da pozovu policiju ili vatrogasce, odlučile su alarmirati svoje prijatelje promjenom statusa na Facebooku.

Napisale su da su izgubljene, što je prilično brzo primjetio netko od njihovih prijatelja i dojavio službi za hitne intervencije koja je odmah poslala vatrogasce u akciju spašavanja. Vatrogascima su bile dovoljne jedne duge ljestve pomoću kojih su izbavili djevojčice iz podzemlja, no nisu bili presretni načinom na koji su bili pozvani.

Jedan od spasitelja, vatrogasac Glenn Benham izjavio je da su im male avanturistice samo zadale glavobolju, jer su cijelim putem prema mjestu spašavanja razmišljali koliko je vremena prošlo od njihove poruke na Facebooku.

„Kada su već bile u mogućnosti pristupiti Facebooku s njihovih mobitela, mogle su pozvati i 000 (što je pozivni broj za hitne službe u Australiji), pa bismo stigli puno ranije. Ovako su se oslonile na to da je netko od njihovih prijatelja online, a srećom ta je osoba odmah pozvala 000."


09.09.2009. 16:11:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh