« Knjiga
objavljeno prije 11 godina
KRALJICA JAMES

Izdana je prva gay Biblija

Nova verzija Biblije kralja Jamesa prepisana je tako da se osam stihova u kojima se spominje homoseksualnost ne mogu tumačiti homofobno

Ova će Biblija zasigurno izazvati buru
Ova će Biblija zasigurno izazvati buru (queenjamesbible.com)
Više o

Biblija

,

Biblija kralja Jamesa

,

Biblija kraljice Jamesa

,

gay Biblija

Gay Biblija je izdana pod imenom Biblija kraljice Jamesa, a zapravo se radi o novoj verziji Biblije kralja Jamesa koja je prevedena i napisana na način koji sprječava homofobno tumačenje Božjih riječi. 

Izlazak knjige poklopio se s početkom velike javne rasprave o istospolnim brakovima, koji su legalni u sve više američkih saveznih država. 

Izdavači kažu da je homoseksualnost prvi puta otvoreno spomenuta u Bibliji u revidiranoj verziji iz 1946. godine, a do tada se o njoj govorilo u naznakama. 

Inače, Biblija kralja Jamesa postoji već 400 godina, a izdana je po želji navedenog kralja kako bi svatko mogao pročitati Bibliju koja je do tada bila na latinskom i rezervirana za svećenstvo. 

Povijesničari kažu da je upravo Kralj James bio gay, i da je bez obzira na brak i potomke imao brojne gay veze, stoga su autori odlučili uzeti baš najtiskaniju Bibliju u povijesti i preraditi je na svoj način.

Zapravo, o autorima se zna malo, ili puno, kako već hoćete, jer je u impresumu naveden Bog kao autor, a Isus Krist kao suradnik. 

Ako je želite naručiti za poklon, evo linka, na Amazonu košta 35 baksi ...

04.02.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh