« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
DAVOR PAVUNA

Izbrisati dugove, izbaciti korumpirane političare i nacionalizirati banke

Davor Pavuna poslao je Monitoru sjajan prijedlog za izlazak iz krize, utemeljen na islandskom modelu koji svi skrivaju kao zmija noge

Ideja Davora Pavune je sjajna!
Ideja Davora Pavune je sjajna! (Arhiva)
Više o

Island

,

kriza

,

rješenje krize

Sjećate li se naslovnica o propasti Islanda? Svi su im predviđali brzu i trenutnu propast i dužničko ropstvo sljedećih 500 generacija. No, gle čuda, to se nije dogodilo. Ne zato što su tamo neki moćni ljudi, Iluminati, Bilderberzi ili slični tako odlučili, nego zato što je to odlučio islandski narod.

Davor Pavuna, genijalni hrvatski fizičar poslao je Monitoru pismo s rješenjem hrvatske krize na tragu islandskog rješenja, pa pročitajte:

Island je jasno dokazao da se odmah moze učiniti ''reset'' sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne 'dugove', ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizirati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti - predlaže u svom pismu Monitoru Davor Pavuna, hrvatski fizičar, izumitelj i sveučilišni profesor

"1) Svjetski financijski ''sustav'' je farsa, propao je jos '90ih; konkretno:

Nedavna affera Libor (UK) je pokazala da su manipulacije bankaroida stvorile ''ekonomiju'' kompjuterskih ''dugova/derivacija'' oko ¤500 trilijuna dok je uobičajena ekonomija dobara cijelog svijeta tek do ¤50 trilijuna!?!

¤ = EURO

Posljedično, top kolege iz ekono-fizike i ja osobno jasno vidimo da to znači da Grčka, a i većina ostalih, nikada neće vratiti 'dug', te da je i 'dug' po Hrvatu tek oko ¤1100.- a ne ¤11'000.- kako MISLE vladajući !

2) ISLAND je jasno dokazao da se ODMAH moze učiniti ''reset'' sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne 'dugove', ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizirati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti!

Narod se buni u SLOVENIJI, a možda neki antimason 'pogura' i Hrvate: Treba ipak planirati dobar trenutak, jer naravno da će EU i MMF 'urlati'... No, ništa se neće desiti jer 'dug' Hrvatske od ¤50bn je ustvari nebitan, tek <0.1 promil od onih ¤500trilijuna s kojima se 'igraju' bankaroidi!

Konkretno: ¤500 trilijuna = ¤500'000 milijardi = 10 X ¤50'000 milijardi = 10'000 X ¤50 milijardi. (Jer tih 'sitnih' ¤50 milijardi jest 'dug' Hrvatske :-)

Ostatak pisma pročitajte na Monitoru

 

13.12.2012. 11:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    stevan
    30.12.2013. 18:42
    samo predlažem, što pre, postajemo roblje MMF-u takođe i Srbi da to svate
  2. avatar
    Atho
    03.01.2014. 10:44
    Nije da podržavam sadašnju situaciju glede političara i ekonomske situacije, ali smatram da Hrvatima kronično nedostaje odgovornost i disciplina. Stalno se krive neki tako korumpirani političari, a nitko ne govori o tome da preko 95% takvih političara potječu iz prosječne hrvatske obitelji . Prosječan Hrvat je nezainteresiran za išta osim za gledanje utakmica. Edukacija i kreativnost se ne cijene.

    Volim Hrvatsku, ali bojim se da je krenula skroz krivim putem - purem primitivizma, licemjernog katoličanstva i nerada.

    Nema te vlade koja će nešto napraviti za narod koji je inertan i pasivan.
  3. avatar
    Boki
    15.01.2014. 16:58
    Atho...a da ti potrazis pomoc psihijatra, psihologa i drugih specijalista?
    Cini se da ti volis Hrvatsku jedino ako ce biti - pederska, antikristova, protukrscanska i ovisna o EU kriminalcima!

    Mene ne cude takvi "komentatori" koji ne razumiju ko o cemu govori vec samo "guraju" svoje prljave ideje!
  4. avatar
    Marijo Gabric
    09.03.2014. 13:14
    Profesor Pavuna je sjećam se ovo članka kada je dao intervju preko jednog od portala mislim da je objavio youtuba ,ovaj prijedlog je i ovaj novi bankarski sustav i totalna promjena zakona to je uvijek bilo legitimno pravo svake demokratske države i logično da se zaštite sve svoje prirodne resurse i da država ne podlegne pritiscima zemalja koje su uvijek živjele od resursa drugi država i bile kloniojonalne sile i uništile sve resurse drugi država to jest pljačkajući bogato prirodno okružje i zemlje odbacili i vratili se u svoje matične države . Hrvatska je idealna zemlja koja je sama po sebi bogata i može sama sebe zaštiti od robovanja drugi državni interesni sfera i nametanje svoji ideja koje po ni jednu državu nisu povoljne pogotovo evropska unija znajući povijest tog projekta kako je nastala da bi spriječila jačanje Njemačke države i pogotovo ujedinjenje onda razdvojene države na dva djela i strah od jake njemačke . Dokaz je bila i sama tvorevina JUGOSLAVIJA nelogična tvorevina ili nenormalno djelo i ideja neki fantomski zapadni sila kojima je odgovarala takva država koja je kasnije uz Tita svorila treći blok nesvrstani i to pod potporom SAD i ujedinjeni naroda prema SOVJETSKI SAVEZ REPUBLIKA -I držeći narod u nametnutom stanju straha ili hladnoga rata ,danas je situacija kompleksnija jer sada postoji MMF,za koji se ne zna ni koje glavni i tko je vlasnik i stvaraju umjetnu krizu da bi zemlje koje mogu živjeti od svoje samo održive gospodarske privrede i znanja manipuliraju novcem i prisiljavaju državu i blokiraju i odlučuju umjesto sami državljana koliko nešto proizvesti i izvoziti i namjerno uništavanje cijele mreže industrijske proizvodnje i zatvaranje i uništavanje cijele privrede da bi natjerali države da se zadužuju i tako blokiraju društveni bdp i to da zemlje postaju jedna vrsta dužnika koje su nesvijesno ili svjesno ušli u dužničko robstvo i uvodeći strane banke u državu koje izvlače kompletni kapital i novac od građana u svoje matične banke u biti legalna pljačka jedne države da bi naše nacionalne banke propale jer ove ne ulažu u gospodarstvo naše države nego novac šalju u matične države svoji banaka !!
  5. avatar
    Louis Krstic
    10.08.2014. 17:42
    Svakako da je ideja dobra za sve državice u okruženju - nisam poznavaoc finsijskog funkcionisanja iako sam naslutio način kako to jednima izvlači a drugima dodaje a da ništa nisu uložili. Ipak, čini mi se da je ova metoda dobra ako problem u državi nije metastazirao pa zahvatio sve slojeve i ljude...
  6. avatar
    David Radić
    01.01.2016. 18:20
    Davor Pavuna soli već osoljenu pamet svojih Hrvata , tko te je poslao?
  7. avatar
    Zarko
    01.01.2016. 23:31
    Naravno da treba napraviti isto kao i Island a to moze jedino promjena u glavama svih hrvatskih gradana i naravno odabir nekorumpiranih mladih politicara a mozda ima i poloji takav od starijih generacija :)
  8. avatar
    Zarko
    01.01.2016. 23:31
    Naravno da treba napraviti isto kao i Island a to moze jedino promjena u glavama svih hrvatskih gradana i naravno odabir nekorumpiranih mladih politicara a mozda ima i poloji takav od starijih generacija :)
  9. avatar
    Darko
    02.01.2016. 09:41
    Interesantno je da isti, ili sličan model predlaže i Ivan Sinčić, pa su svi tvrdili da je to neozbiljno.
    Kada to isto kaže Pavuna, onda je to u redu. Znači nije bitno što je rečeno, nego tko je rekao.
  10. avatar
    Mata Vojković
    02.01.2016. 18:35
    Gospodine Pavuna tko od naših prodanih političara ima muda za to.
  11. avatar
    Ana Weber
    05.06.2016. 05:27
    Nije istina da su Hrvati nezainteresirani! Oni samo trebaju da ih netko povede (pravi čovjek) Svaki narod je nezainteresiran kada stalno na vlasti izviru korumpirani ljudi! Jedni odu koji su nas prevarili svojim obećanjima a onda dodju drugi koji isto tako obećavaju brda i doline pa onda sve po starom! To bi slomilo i naj ambicijozniji narod! Treba nam prava osoba kako rekoh na početku! Hrvati su i hrabri i odlučni i oni mogu uspjeti!
  12. avatar
    Krunoslav
    19.06.2017. 11:51
    Atho, i naročito Boki, ali i opet, oboje... Ideja vodilja PRAVIH vlastodržaca jest "Podijeli pa vladaj!", a nema boljeg načina od držanja puka u vječitom "klinču" koji je Prljavo kazalište lijepo opisalo u pjesmi "Crno bijeli svijet"! To mogu pobliže objasniti na primjeru "kurikularne reforme". Naravno da je Jokićeva ekipa (a pogotovo njegov priljepak Štulhofer sa svojom "rodnom ideologijom") izazvao opravdano ogorčenje, pa čak i bijes katoličke, kršćanske pa i islamske javnosti. No, na tom valu dojahaše i neki koji se zalažu za bilo zakonsku, bilo putem pravilnika - ni manje ni više nego zabranu pobačaja... Ja sam žestoki protivnik pobačaja, ALI, još sam žešći protivnik zabrane pobačaja (to bi bila nacionalna katastrofa!). Dakle, treba napraviti ne kurikularnu, već prije svega reformu školstva, i u to uključiti sve stručnjake, i katolike i ateiste, staviti ih zajedno u radne skupine tako da zajednički, a ne ISKLJUČIVO rade na dobrobiti zajedničke nam domovine! I, još malo pažnje molim - jako malo vremena nam je preostalo da "porihtamo" stvari (prioritete), vrijeme nam neumitno "curi"...
  13. avatar
    Ivanka Marković
    22.05.2018. 17:34
    Atho kaže da 95% političara potječe iz prosječne obitelji. Tu se slažem, ali svi koji su u politici kako kažu zagorci ''bliže kopanji'' postanu milijuneri. Nitko ne provjerava imovinu i prihode u poreznoj da dokažu kako su i na koji način do toga došli. A to što neki komentiraju kako gosp.Pavuna otkriva toplu vodu u svezi ekonomije Islanda mislim da bi mnogi dali neznam što da imaju zrnce soli /pameti/ gos.Pavune.
  14. avatar
    Ivanka Marković
    22.05.2018. 17:34
    Atho kaže da 95% političara potječe iz prosječne obitelji. Tu se slažem, ali svi koji su u politici kako kažu zagorci ''bliže kopanji'' postanu milijuneri. Nitko ne provjerava imovinu i prihode u poreznoj da dokažu kako su i na koji način do toga došli. A to što neki komentiraju kako gosp.Pavuna otkriva toplu vodu u svezi ekonomije Islanda mislim da bi mnogi dali neznam što da imaju zrnce soli /pameti/ gos.Pavune.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh