« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
BRZA REAKCIJA

Izbjeglice se prevoze prema Sisku, Kutini i Zagrebu

Ministar Ostojić očekuje oko 4 tisuće izbjeglica u sljedećim danima, a za sada cijela akcija prihvata i zbrinjavanja pristiglih teče savršeno

Stižu izbjeglice, prihvaća ih se kao ljude
Stižu izbjeglice, prihvaća ih se kao ljude (Twitter)
Više o

Zagreb

,

Sisak

,

izbjeglice

,

Kutina

Autobusi koji su prethodnih dana prevozili izbjeglice iz Preševa prema granici Mađarske i Srbije od sinoć se preusmjeravaju na Šid i granicu s Hrvatskom. Prvi autobus j utros oko 6 sati stigao je do Šida otkud su izbjeglice krenule pješice ka Hrvatskoj.

MUP javlja da je do 14 sati u PP Tovarnik, gdje se provode prve sigurnosne mjere i prihvat migranata, primljene su ukupno 373 osobe (225 muškaraca, 75 žena, 73 djece).

Glasnogovornica Hrvatskog crvenog križa (HCK) Katarina Zorić u izjavi novinarima istaknula je da su djelatnici HCK-a i volonteri u Tovarniku od ranih jutarnjih sati te da su dosada izbjeglicama podijelili nešto više od 1000 litara vode, 300 kilograma konzervi i brojne pakete s higijenskim potrepštinama kao što su vlažne maramice, pelene i slično.

Vlak za prihvat izbjeglica sa 11 vagona krenuo je u srijedu u 13,08 sati sa zagrebačkog Glavnog kolodvora za Vinkovce u koje bi trebao stići u 16,39 sati.

Nakon registracije izbjeglice se policijskim vozilima prebacuju u MUP-ove smještajne kapacitete u Sisku,Kutini, Zagrebu... gdje će se provjeriti traže li azil ili žele nastaviti dalje. Postupak readmisije se ne provodi.

16.09.2015. 15:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh