« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
PROBLEMI

Tovarnik u kaosu, stiglo preko 5 tisuća izbjeglica

Unatoč optimizmu Vlade, Tovarnik je postao vrlo kaotično mjesto u kojem trenutno ima preko pet tisuća izbjeglica, a brojka se povećava iz minute u minutu

Stanica u Tovarniku je pretrpana ljudima
Stanica u Tovarniku je pretrpana ljudima (Twitter)
Više o

Tovarnik

,

izbjeglice

Izbjeglice su preplavile Tovarnik, a iako ih je sinoć do 23 sata evidentirano 1650, sada je brojka već za četiri tisuće veća. Krenuo je val i s mađarske granice iz smjera Batine koji se prikuplja i evidentira u Čepinu.

Vlada je na sjednici u Banskim dvorima upravo osnovala Stožer za koordinaciju aktivnosti  povodom dolaska izbjeglica, a na čelo je postavljen ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić.

Istovremeno, Milanović je izjavio: 'Kapaciteti su nam ograničeni. Ne znam hoćemo li uspjeti evidentirati sve izbjeglice ako se broj poveća. Vodimo računa o hrvatskim interesima'.

Pomoć će pružati i Hrvatska vojska, naime, prema odluci ministra obrane Ante Kotromanovića, osigurat će i postaviti pet šatora s opremom za potrebe rada Stožera za koordinaciju aktivnosti kod Vinkovaca te 120 kreveta za potrebe smještaja migranata na lokaciji Čepin u Osječko-baranjskoj županiji.

17.09.2015. 10:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh