« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
SAVJETI

Izbacite sokove, bit ćete mršaviji

Svi voćni sokovi, bilo da se radi o jabuci, naranči ili grožđu, imaju visok udio šećera, a vjerojatno će sadržavati i ugljikohidrate

Zdravi su, ali...
Zdravi su, ali... (Arhiva)
Više o

šećer

,

voćni sokovi

Debljina, a naročito skidanje sala s trbuha može biti izazov za mnoge ljude. Bivši liječnik dr. Michael Mosley, koji od 1985. radi za BBC, zato preporučuje izbacivanje jedne namirnice iz prehrane. Kaže da se voće povezuje s dobrim zdravljem i uravnoteženom prehranom, ali ne kada dolazi u obliku soka.

"Kad pijemo sokove, naša krv je puna glukoze i masnih kiselina. Zato se kaže da oni dovode do nakupljanja sala na trbuhu. Dakle, da biste smanjili centimetre u struku, ključno je smanjiti skokove šećera do kojih dovodi konzumacija dijetalnih grickalica i pića", rekao je dr. Mosley.

Svi voćni sokovi, bilo da se radi o jabuci, naranči ili grožđu, imaju visok udio šećera, a vjerojatno će sadržavati i ugljikohidrate.

"Mnogi piju sokove i smoothieje pa nisu ni svjesni kalorija i šećera koje unose. Voćni sok može sadržavati jednako šećera koliko i prosječno gazirano piće, što znači i do osam žličica u samo jednom piću", dodao je dr. Mosley.

16.09.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.09.2022. 18:45
    bolje da;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh