« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
1.300

Izrael nastavlja graditi u istočnom Jeruzalemu

Unatoč snažnom protivljenju Palestinaca, izraelska vlada ne odustaje od gradnje stanova za židovske obitelji u arapskom dijelu Jeruzalema

Izarel nastavlja graditi u istočnom Jeruzalemu
Izarel nastavlja graditi u istočnom Jeruzalemu (Getty Images)
Više o

istočni Jeruzalem

,

Benjamin Netanyahu

,

židovska naselja

,

Izrael Palestina

,

Efrat Orbach

Izrael nastavlja provoditi plan o gradnji 1.300 novih stanova za židovske obitelji u arapskome istočnom Jeruzalemu unatoč snažnom protivljenju Palestinaca, priopćilo je u ponedjeljak izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornica izraelskog ministarstva unutarnjih poslova Efrat Orbach rekla je da su, pošto su prošli još jednu proceduralnu fazu za možebitnu realizaciju, javnosti predočeni planovi gradnje 1.300 stanova u dvije četvrti na području koje je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine.

Također je rekla da javnost još može iznijeti primjedbe na planove i da može proteći još dosta vremena do početka gradnje. "Od ovoga trenutka mogu proteći mjeseci ili godine dok gradnja ne počne, čak i do objave natječaja za izvođenje radova", rekla je Orbach.

Izraelska vlada objavila je to u trenutku koji bi mogao biti neugodan za premijera Benjamina Netanyahua, koji je u SAD-u i traži načine za oživljavanje bliskoistočnih mirovnih pregovora koji su zastali zbog gradnje židovskih naselja na Zapadnoj obali. (hina/metro-portal)

08.11.2010. 22:27:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh