« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
URED PREDSJEDNIKA

Ivo Josipović objavio popis suradnika na Pantovčaku

POGLEDAJTE VIDEO - Novi predstojnik Ureda predsjednika je Joško Klisović, a Josipovića će savjetovati i gospodarstvenici Ivica Mudrinić i Emil Tedeschi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva/Infopunkt)
Više o

Emil Tedeschi

,

Ivica Mudrinić

,

Ivo Josipović

,

Zrinka Vrabec Mojzeš

,

Josipović savjetnici

,

Joško Klisović

,

Danica Juričić Spasović

Novi hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je objavio popis svojih suradnika na Pantovčaku. Na konferenciji za novinare Josipović je napomenuo kako se vodilo računa o financijskoj krizi te se pazilo da ne dođe do povećanih troškova pa je broj savjetnika nešto manji do sada.

Novi predstojnik Ureda predsjednika bit će Joško Klisović, koji je bio tajnik Atlantic grupe, tajnik Pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju EU i ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja RH EU Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracij. Pročelnica kabineta bit će voditeljica Josipovićeve predsjedničke kampanje Danica Juričić Spasović.

Resor obrane vodit će Zlatko Gareljić zajedno s Višnjom Tafrom, a vojnim pitanjima bavite će se general Krešimir Kašpar koji je Vojni kabinet vodio i prije.

U predsjednikovom kabinetu ostaju i Saša Perković kao savjetnik za nacionalnu sigurnost te Siniša Tatalović kao savjetnik za unutarnju politiku.

Kao jedno od najvažnijih pitanja u Hrvatskoj trenutno je posrnulo gospodarstvo, a predsjednikovi savjetnici po tom pitanju bit će Boris Cota, te unutar Savjeta za gospodarstvo Damir Kuštrak, Emil Tedeschi, Ivica Mudrinić, Zdenko Adrović, Veljko Ostojić, Saša Pekeč, Gordana Kovačević, Katarina Ott, Ivan Ergović, Mićo Stojanović i Željko Ivanković.

Savjetnici za gospodarstvo pokušat će zajedno s Vladom surađivati na gospodarskim pitanjima, a posebno je ojačan i odjel za vanjsku politiku pod vodstvom Joška Para, dosadašnjeg veleposlanika u Nizozemskoj, uz suradnice Romanu Vlahutin (za regiju) te Mirjanu Mladineo (za EU i multilateralu).

Poznata voditeljica na Radiju 101 Zrinka Vrabec Mojzeš ipak će biti savjetnica za društvene djelatnosti. Ankica Marinović vodit će aktivnosti vezane za ljudska prava i civilno društvo, a Sjepan Bartulica bit će povjerenik za vjerske zajednice.

Novost u Uredu predsjednika je i Odjel za analitiku koji će predsjednika pripremati informacijama i raditi analize, a vodit će ga Drago Pilsel.

Predsjednik Josipović naglasio je kako ''saziv nije stranački koncipiran''.

''Jedini koji je došao iz SDP-a je Gareljić, Klisović je nestranačka osoba ali političko iskustvo ima uglavnom u Vladi HDZ-a, imamo ljude vezane uz HSS, imamo one koji po svjetonazoru desniji", izjavio je Josipović.

19.02.2010. 13:38:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh