« Knjiga
objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana
KNJIGE

Ivica Prtenjača: Sine, idemo kući

Sjajna proza, premrežena emocijama, o bolesti oca, njegovom boravku u bolnici na Jordanovcu i posjetama sina i majke te povratak kući

Sine idemo kući
Sine idemo kući (Miroslav Pelikan)
Više o

Ivica Prtenjača

,

nova knjiga

,

Sine idemo kući

Nedavno je objavljen u zgodnoj, jednostavnoj opremi, oko 160 stranica, prvonagrađeni roman na ovogodišnjem natječaju VBZ-a za najbolji roman 2021. - Sine,idemo kući, uglednoga hrvatskoga pjesnika Ivice Prtenjače.

Sjajna proza, premrežena emocijama, o bolesti oca, njegovom boravku u bolnici na Jordanovcu i posjetama sina i majke te povratak kući, o sjećanjima koja naviru iz prošlosti, o fotografijama, o fasadi, o ljudima, uz poneku sočnu psovku koja se savršeno uklapa u karakter lika.

Naravno, ova knjiga budi i vlastita sjećanja čitatelja na slične događaje, druge bolnice, druge bolesti ali iste muke, iznenađujuća probuđena očekivanja, uglavnom surova i nepromjenljiva stvarnost.

Prtenjača vješto i odmjereno piše o tim neizbježnim trenucima suočavanja čovjeka s bolesti, o mislima koje se roje u glavi dok koračamo unutar bolnice, kroz duge zapletene hodnike, između tuđih sudbina,do kreveta osobe do koje nam je stalo,ne znajući nikada što nas čeka.

Knjigu sam pročitao u dahu,doista je nisam ispuštao iz ruku.

Piše: Miroslav Pelikan
08.11.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh