« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TEHNIČKO PITANJE

Ivica Pančić izlazi iz SDP-a

Pančić kaže da iz SDP-a izlazi zbog ''dubokog nezadovoljstva načinom vođenja stranke''

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Pavle Kalinić

,

Ivica Pančić

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

,

drugi krug

Dosadašnji SDP-ovac Ivica Pančić potvrdio je Hini da izlazi iz te stranke i da je to samo tehničko pitanje jer će već sutra SDP-u uputiti pismo o istupanju iz stranke.

"To nije vezano uz izbore već rezultat mojeg dubokog nezadovoljstva načinom vođenja stranke", kazao je Pančić. Naveo je kako su u SDP-u stvari došle do toga da sebe više ne vidi u toj stranci ocijenivši da je to "stranka koju vodi skupina ljudi koja želi isključivo moć".

Pančić je najavio kako će u dogledno vrijeme pristupiti osnivanju nove stranke. "To je projekt u koji se krenulo i koji će biti realiziran, no obzirom da je to zamašan projekt, treba biti ozbiljno postavljen", kazao je.

Na upit novinara hoće li se stranci pridružiti i Milan Bandić odgovorio je: "Vidjet ćemo". Dodao je kako o tome s Bandićem nije dosad razgovarao jer je, kaže, Bandić bio okupiran predsjedničkom kampanjom.

Draže mi je s Bandićem gubiti, nego s drugima pobjeđivati

"S Milanom Bandićem mi je draže izgubiti nego s drugima pobijediti", poručio je novinarima Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za krizna stanja, nakon objave izlaznih anketa po kojima SDP-ov kandidat Ivo Josipović premoćno vodi pred neovisnim Milanom Bandićem.

Bandić će, kaže, i dalje imati njegovu potporu, a prijatelji će svakako ostati, kao što su to bili i dosad.

Član izbornog stožera Miro Laco podsjetio je da je iza Josipovića stajala cijela stranka. Na upit novinara je li danas, 10. siječnja, bio referendum kako je to Bandić često znao govoriti, Laco je kazao da se to, s obzirom na odaziv, ne bi moglo tako reći.

"A gdje je Milan Bandić?", pitali su novinari, no Laco je uzvratio kako se s Bandićem nije čuo od objave izlaznih anketa dodavši kako vjeruje da će on uskoro doći i sve pojasniti u svom obraćanju.

U Bandićev stožer tijekom večeri pristižu njegovi najbliži suradnici iz gradske uprave, tu je i glumac Božidar Alić, bivša tenisačica Iva Majoli, predsjednik Centra kulture Roma Kasum Cana, novinar Robert Valdec, dok atmosferu "podižu" članovi Folklorne izvorne skupine "Remete".

10.01.2010. 22:42:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh