« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
5.000 MJESTA

Neslužbeni rezultati: Josipoviću 61,2, Bandiću 38,8 posto glasova

POGLEDAJTE VIDEO - Ivo Josipović obratio se javnosti s upozorenjem da se ipak pričekaju službeni rezultati i svima poželio da proslave ''praznik demokracije''

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Milan Bandić

,

predsjednički izbori

,

DIP

,

Ivo Josipović

,

izlazne ankete

,

neslužbeni rezultati

Državno izborno povjerenstvo je do 21 sat obradilo 5.000 od ukupno 6.863 biračka mjesta.

Kako javljaju mediji, neslužbeni rezultati DIP-a govore da je SDP-ov kandidat Ivo Josipović osvojio 61,2 posto glasova, a nezavisni kandidat Milan Bandić 38,8 posto glasova.

Podsjetimo, prema izlaznim je anketama koje ne uključuju glasove iz dijaspore Josipović osvojio 64,6 posto, a Bandić 35,4 posto glasova. Prvi službeni rezultati DIP-a bit će objavljeni u ponoć.

Ivo Josipović maloprije je stigao u svoj stožer gdje se već slavi, dok je nešto ozbiljnija situacija u stožeru Milana Bandića. U svom prvom obraćanju Josipović je zahvalio svima koji su izašli na izvore i zamolio da se pričekaju prvi službeni rezultati.

Zahvalio je i cijelom stožeru koji je bio iza njega tijekom cijele kampanje, te poželio svim građanima da proslave ''praznik demokracije''.

Uz Josipovića je na pozornicu izišao i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, članovi vodstva stranke i izbornog stožera, a među okupljenima u Novinarskom domu su i čelnici HNS-a Radimir Čačić i Vesna Pusić, HSU-a Silvano Hrelja i SDSS-a Milorad Pupovac te IDS-a Ivan Jakovčić i Damir Kajin.

Zoran Milanović izjavio je kako na izborni rezultat Ive Josipovića, za koji je uvjeren da jamči Josipovićevu pobjedu, gleda kao na pobjedu čovjeka i stranke. "Ovo je trijumf rada i ozbiljnosti. To je SDP prepoznao, a drago mi je da su to prepoznali i građani", kazao je.

Predsjednicu Vlade i HDZ-a Jadranku Kosor pozvao je da, s najbližim timom suradnika, započnu razgovore o ključnim državnim problemima, poput nerealnog ovogodišnjeg proračuna, nelikvidnosti, nezaposlenosti.

Upitan što će se, nakon izbornog poraza Milana Bandića, dogoditi s njemu bliskim SDP-ovcima, odgovorio je kako u visokoj politici svatko bira svoj put. "Danas nisam o tome razmišljao, sjest ćemo i razgovarati idućih dana", rekao je predsjednik SDP-a.

Na upit kako gleda na buduću suradnju s Bandićem kao zagrebačkim gradonačelnikom, Milanović je odgovorio da će suradnja ovisiti o uzajamnom poštivanju, a posebno o poštivanju zakona. "Tu ćemo biti isključivi", rekao je.

10.01.2010. 21:22:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh