« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
LIJEPO JE BITI DOMA

Ivica Kostelić ne osjeća pritisak uoči sljemenskog slaloma

U muškoj utrci slaloma na Sljemenu Ivica Kostelić ima priliku pred svojim navijačima osvojiti važne bodove

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Getty Images)
Više o

Sljeme

,

Ivica Kostelić

,

muški slalom

,

muški slalom Sljeme

Ivica Kostelić će dane koje provodi kod kuće u Zagrebu iskoristiti da se dobro naspava i pripriemi za izazove koji ga čekaju u siječnju. Naš najbolji skijaš se ne boji pritiska domaće publike i kaže: "Lijepo je opet biti kod kuće i spavati na svom krevetu."

Kostelić u Zagreb dolazi nakon sjajne pobjede na prvom paralel-slalomu Svjetskog kupa u Muenchenu, koja ga je ispunila samopouzdanjem, prenosi Hina.

"Nemam ama baš nikakvog pritiska na Sljemenu, iako sam prošle godine pao. Ovo je moja domaća utrka i naravno da ću dati sve od sebe, a nadam se da ću uspjeti zadržati koncentraciju kao u Muenchenu. Utrka u Muenchenu bila je posebna i nije se baš svatko snašao kao ja. Ključno je bilo što sam zadržao apsolutnu koncentraciju na svih 19 vratiju i u svih osam utrka. Taj paralel-slalom me jako podsjetio na viteška nadmetanja u izravnim dvobojima, mada ja skijanje i inače smatram viteškim sportom", kazao je Ivica, koji smatra da će siječanj biti ključan glede njegovih ambicija u Svjetskom kupu.

"Već sam rekao važnost mojeg odmora uoči ovog mjeseca u koje me očekuje iznimno gust raspored. Puno je slalomskih i kombinacijskih utrka, dosta je bodova u igri i bit će zanimljivo vidjeti poredak početkom veljače".

Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal i Tin Široki preostala su trojica hrvatskih skijaša koji će nastupiti na Sljemenu, a najviše se očekuje od Zrnčića-Dima.

"Moja slalomska forma je u uzlaznoj putanji i jedva čekam start sa Sljemena. Kao i Ivica, i ja sam ove dane iskoristio za odmor jer slijedi mjesec u kojem očekujem najviše bodova. U siječnju su spustevi u Wengenu i Kitzbuehelu, te posebno kombinacije u kojima imam najviše šansi. Blo bi dobro godinu početi s dobrim slalomskim rezultatom u Zagrebu", kazao je Zrnčić-Dim.

Šamšal na Sljemenu očekuje dosta nakon nedavne pobjede na FIS utrci, dok će Tin Široki po prvi puta u karijeri nastupiti na sljemenskom slalomu.

04.01.2011. 15:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh