« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
7.PUT

Sljeme spremno za Snježnu kraljicu, podržimo naše skijašice

Hrvatska će na utrci najboljih svjetskih skijašica u Zagrebu imati tri predstavnice - Anu Jelušić, Sofiju Novoselić i Teu Palić. Dođite na Sljeme da ih podržimo

Ana Jelušić
Ana Jelušić (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Snježna kraljica

,

Sljeme

,

skijanje

,

Ana Jelušić

,

Svjetski kup

,

Tea Palić

,

Sofija Novoselić

Zagreb opet ugošćuje najbolje svjetske skijašice. Za one koji ne znaju, Snježna kraljica je jedina utrka Svjetskog kupa koja se održava u glavnom gradu jedne države pa stoga nije ni čudno da je Sljeme među najposjećenijim utrkama. Staza je potpuno spremna što je potvrdio i sam voditelj natjecanja Reno Fleiss. Podsjetimo ukratko da je na sinoćnjem žrijebu održanom na Trgu bana Jelačića odlučeno da će prva startati Šveđanka Maria Pietilae-Holmner, odmah iza nje slijedi dvostruka zagrebačka kraljica Austrijanka Marlies Schild (pobijedila je i u tri ovosezonska slaloma) te Francuskinja Sandrine Aubert, prošlogodišnja pobjednica na Sljemenu.

Valja napomenuti da će je stigla i Amerikanka Lindsey Vonn, jedna od ponajboljih skijašica svijeta koja je dominirala skijalištima protekle tri sezone. Među velikankama skijanja naći će se i tri hrvatske predstavnice koje to tek trebaju postati - Ana Jelušić (starta 18.), Sofija Novoselić (62.) i Tea Palić (65.) Spomenimo da će na utrci ukupno biti 66 skijašica. Na kraju podsjetimo da je ZET za sve one koji žele ići i bodriti naše skijašice organizirao izvanrednu autobusnu liniju od Mihaljevca do Sljemena, a izvanredni prijevoz počinje u podne. Ako imate kartu za Svjetski skijaški kup to vam je ujedno karta i za autobuse koji će se već po potrebi i broju putnika uključivati u transport do Sljemena.

04.01.2011. 11:59:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh