« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
IZBORI

Ivan Vilibor Sinčić - aktivist u utrci za fotelju

Ivan Vilibor Sinčić najveća je nepoznanica od svih kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske, no aktivisti ga dobro poznaju

Može li Sinčić postaviti nogu Josipoviću?
Može li Sinčić postaviti nogu Josipoviću? (Facebook)
Više o

biografija

,

Živi zid

,

Ivan Vilibor Sinčić

Ivan Vilibor Sinčić uspio je skupiti dovoljan broj potpisa za svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima, pokazavši tako da Hrvatska i dalje ima sluha za autsajdere u političkoj areni.

Dovoljnih 15.200 potpisa dostavio je DIP-u na vrijeme, na Općinskom sudu potpisao da prihvaća kandidaturu i sad mu preostaje zadobiti u ova tri tjedna dovoljno medijskog prostora da otrgne nekom glasove u bitci za predsjedničku fotelju.

Biografija Ivana Vilibora Sinčića pokazuje da se radi o mladom čovjeku željnog znanja, jer je nakon završene matematičke gimnazije u rodnom Karlovcu upisao FER, smjer Energetska elektronika i Automatika koji, kako sam kaže, misli završiti radeći uz to na Pantovčaku.

Dugogodišnji aktivist Živog zida sudjelovao je u mnogim akcijama zaustavljanja deložacija, a njegov program pun je upravo socijalnih nota - trenutna deblokada računa svim građanima, otpis poreznih dugova, legalizacija industrijske i indijske konoplje, pretvaranje masovnog turizma u održivi, davanje u zakup neobrađenog zemljišta i slično.

Naravno, kao i kod svih političkih novaka (iako ima iza sebe jedne izbore kao kandidat Saveza za promjene u Karlovcu), program njegovog predsjednikovanja prepun je želja koje ne može ispuniti taman i da pobijedi jer nema ovlasti za to.

Ipak, neposredan nastup i želja za promjenom mogli bi privući iznenađujuće velik broj birača, prema našem skromnom mišljenju. Sve u svemu - zanimljiv odabir Hrvata, ma što napravio.

08.12.2014. 10:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh