« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DAVORIN RUDOLF:

Ivan Đikić će biti akademik za dvije godine

POGLEDAJTE VIDEO - Rudolf je Razredu za medicinske znanosti predložio da nominira Đikića za dopisnog člana HAZU-a, no Đikić nije dobio dovoljno glasova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

HAZU

,

Davorin Rudolf

,

Ivan Đikić

,

Razred za medicinske znanosti

Akademik Davorin Rudolf poštuje demokratsku proceduru i tajno glasovanje kojim jedan od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika Ivan Đikić nije dobio dovoljan broj glasova članova Razreda za medicinske znanosti kako bi postao kandidat tog razreda za dopisnog člana na skupštini HAZU koja će se održati u svibnju.

''Nije ovo ni prvi ni zadnji put da netko nije dobio dovoljan broj glasova, poštujem ovu odluku Razreda", rekao je Rudolf i izrazio uvjerenje da će Đikić biti izabran za dvije godine na idućoj skupštini HAZU-a.

Upravo je Rudolf, koji je član Razreda za društvene znanosti, predložio Razredu za medicinske znanosti da nominira Đikića za dopisnog člana HAZU-a.

Objasnio je da se ovaj slučaj ne može miješati sa slučajem Miroslava Radmana jer Radman već ima status dopisnog člana Akademije s obzirom da živi u inozemstvu. (Infopunkt/metro-portal)

19.03.2010. 12:26:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh