« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PANIKA RASTE

Italija u punoj pripravnosti, očekuje se 300.000 libijskih izbjeglica

Gotovo trećina svih građana Libije, odnosno oko dva i pol milijuna ljudi, imigranti su iz podsaharske Afrike i mogli bi pobjeći padne li režim Moamera Gadafija

Izbjeglice iz Libije
Izbjeglice iz Libije (YouTube)

Do tristo tisuća ljudi iz Libije moglo bi pred neredima u toj zemlji izbjeći u Italiju, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini u intervjuu objavljenom u srijedu, prenosi Hina.

Gotovo trećina svih građana Libije, odnosno oko dva i pol milijuna ljudi, imigranti su iz podsaharske Afrike i mogli bi pobjeći padne li režim Moamera Gadafija, rekao je Frattini za Corriere della Sera.

"Znamo što možemo očekivati sruši li se libijski sustav: nenormalan val od dvjesto do tristo tisuća izbjeglica. Odnosno, deseterostruko više nego fenomen albanskih (izbjeglica) s kakvim smo se suočili devedesetih", rekao je i dodao: "To su procjene, i to ublažene. Riječ je o biblijskome egzodusu".

Ministri unutrašnjih poslova Italije, Cipra, Francuske, Grčke, Malte i Španjolske sastat će se u srijedu u Rimu, dogovoriti se o zajedničkoj politici u vezi s ustankom na sjeveru Afrike i dati preporuku Europskoj komisiji.

23.02.2011. 13:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh