« Žene
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
10 LAKIH KORAKA

Istrenirajte muža poput psa

Kako bi ste psića istrenirale osnovnoj poslušnosti, morate utrošiti 20 do 25 minuta treninga svaki dan u periodu od 10 tjedana. Za muža treba malo više, ali upornošću se mogu postići odlični rezultati

Lool :) nije baš tako grozno
Lool :) nije baš tako grozno (DeviantArt)
Više o

pas

,

muž

,

suprug

,

treniranje

1. Prestanite prigovarati i vikati - treneri životinja nemaju takav pristup već koriste tzv. ˝trening privrženosti˝, što znači da nagrađuju ponašanje koje odobravaju, te ignoriraju ono koje im se ne sviđa. Prigovaranje i vikanje ne funkcioniraju. Kazna ima loše nuspojave poput apatije, straha i agresije. Niti jedna od njih ne vodi učenju.

2. Identificirajte koje je vrste - kako bi trening učinili lakšim, iskusni treneri uče sve o vrsti koju treniraju. Način razmišljanja, što voli i ne voli, što ide lako, a što teško. Stoga proučite navike i ponašanje vašeg muža kako biste pripremili funkcionalan plan treninga.

3. Ignorirajte loše ponašanje - zaboravite na svađe oko nereda koji u kuhinji koji vaš suprug ostavi nakon pokušaja kuhanja, ili zbog čarapa na podu spavaće sobe. Jedna od najvažnijih metoda koju možete naučiti od trenera životinja jest da je ponašanje koje vam smeta najbolje ignorirati. Radi se o tome da bilo kakva vaša reakcija, pozitivna ili negativna, podupire takvo ponašanje. Ako reakcije nema, obično i ponašanje prestaje.

4. Nagradite dobro ponašanje - kao što će ignoriranje loših navika pomoći da se one napuste, tako će nagrađivanje dobrih pomoći da se one ukorijene. Bilo da se radi o pranju auta, iznošenju smeća ili košenju travnjaka, zahvalite vašem mužiću kao da vam je učino nešto veeeliko.

5. Mamite i stimulirajte - mamiti znači na neki način sljedeće: ˝Dobit ćeš ovo, ali samo ako učiniš ono što želim.˝ Treneri koriste ovu metodu već stoljećima, premda neki misle da nije dobra jer nakon nekog vremena daje životinji mogućnost da odluči je li nagrada dovojno velika ili ne. Supruga isto tako možete mamiti, no morate procijeniti hoće li mu nagrada biti dovoljno stimulirajuća.

6. Malim koracima do uspjeha - kako biste životinju, ili vašeg supruga, privolili na određeni zadatak, morate ga razbiti na manje korake i fokusirati se na najbitnije dijelove. Prekomplicirane i zbunjujuće poruke o tome što se očekuje, neće vas nigdje dovesti.

7. Nemojte stvari uzimati osobno - projeciranje vlastitih osjećaja i karakteristika na objekt treniranja može dovesti do loših odluka. Stoga, ako želite biti uspješan trener, morate imati hladnu glavu i tuđe reakcije ne shvaćati osobno. To nije jednostavan zadatak, ali na taj način izbjeći ćete te percepciju uvrede tamo gdje je nema. Ponekad se vaš najdraži mužić ponaša  instinktivno, a ne zato što vaš želi povrijediti.

8. Nemojte dominirati - ljudi, kao i životinje, žele da se vidi tko je šef. Treneri životinja upozoravaju kako je dobro suzdržati se od šefovanja nad drugim živim bićem, jer to ne stvara pozitivan odnos. Imat ćete vezu baziranu na strahu i ljutnji, umjesto na povjerenju i ljubavi.

9. Odaberite pravi trenutak - ni ljudima ni životinjama učenje ne ide kada nisu raspoloženi. Umjesto forsiranja, odaberite pravo vrijeme za treniranje vašeg partnera, kada ste oboje smireni i imate volje.

10. Pratite signale - trener životinja ne može si dopustiti manjak pažnje jer čak i mali propust može imati velike posljedice. Trener ne može stajati i nadati se kako lav neće napasti ili pas ugristi. Mora biti sposoban čitati signale koje mu šalje životinja kako bi mogao predvidjeti pokret i brzo reagirati. Ova tehnika radi i na ljudima.

22.10.2014. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh