« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
IDEMO!

Istrčite maraton uz pomoć Watch GT Runner pametnog sata

Trčanje je poznato kao jedna od najpristupačnijih sportskih disciplina zato jer pruža brojne benefite za zdravlje

Watch GT Runner
Watch GT Runner (Huawei)
Više o

maraton

,

Huawei Watch GT Runner

Kada jednom započnete s trčanjem, svakim novim treningom moći ćete pretrčati sve veću udaljenost, pa će vam na pamet sigurno pasti ideja kako bi mogli istrčati maraton. To zahtijeva odlučnost i disciplinu, ali s dobro osmišljenim programom treninga, istrčati maraton nije nemoguć zadatak. Saznajte zašto je Huawei Watch GT Runner vaš vjerni pratitelj koji bilježi ključne podatke o vašem treningu i zdravlju, te koji vam pruža znanstveno utemeljenje smjernice trčanja.

Trčanje je poznato kao jedna od najpristupačnijih sportskih disciplina zato jer pruža brojne benefite za zdravlje, a ne zahtijeva skupu opremu. Ljudi obično smatraju kako im za trčanje nije potreban osobni trener, kao kod drugih sportova, već da im je za napredak dovoljno pretrčati što veću udaljenost.

Međutim, to nije točno zato jer trčanje na vlastitu ruku često može ugroziti naš napredak. Ako ne zadovoljite sve parametre treniranja, nećete moći poboljšati svoju kondiciju i performanse trčanja. Watch GT Runner je osobni trener na vašem zapešću koji vas motivira i pomaže u ostvarenju vašeg konačnog cilja.

Postignite svoj osobni rekord

Pokušajte se prisjetiti vaših početaka trčanja i svih emocija koje ste proživjeli. Sjetite se prve udaljenost koju ste pretrčali, doze adrenalina koja je jurila vašim tijelom i osjećaja nakon što ste dotrčali do cilja. Bili ste sretni i ponosni na svoj rezultat, te ste poželjeli ozbiljnije pratiti svoje rezultate.

Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo u razvoju nosivih uređaja, Huawei je dizajnirao pametni sat posvećen trkačima. Watch GT Runner napravljen je da oponaša osobnog trenera, koji na temelju raznih čimbenika, poput tempa, pretrčane udaljenosti, broja otkucaja srca, opterećenja treninga, tehnike trčanja, umora i drugih, objektivno procjenjuje vašu izvedbu.

Vaš osobni trener trčanja

Temeljna funkcija Watch GT Runnera je precizno mjerenje i analiza svih parametra trčanja, s ciljem pružanja personaliziranog plana treninga. To je postignuto uvođenjem Huaweijevog indeksa sposobnosti trčanja (RAI), koji se koristi za mjerenje razine izdržljivosti i učinkovitosti tehnike trkača. Ova inovacija trkačima svih razina omogućuje treniranje unutar profesionalnog standarda, te inteligentnu procjenu trenutnih sposobnosti trčanja. Nadalje, ne samo da procjenjuje trenutnu sposobnost, već to čini putem više čimbenika, za razliku od drugih pametnih satova koji za procjenu trkačeve sposobnosti koriste samo razinu zasićenosti kisika u krvi.

Huaweijev indeks sposobnosti trčanja (RAI) izračunava vašu izvedbu trčanja na temelju povijesti razine pulsa, tempa, udaljenosti, učestalosti trčanja i drugih višedimenzionalnih podataka, što je daleko točnije od ostalih metoda. Zahvaljujući RAI-u, Watch GT Runner mijenja ulogu trenera te na temelju dobivenih podataka, izrađuje plan treninga koji će vam pomoći istrčati maraton.

Štoviše, u procesu razvoja nove tehnologije Huawei TruSeenTM 5.0 +, Huawei je kao prag odstupanja za određivanje zone otkucaja srca koristio 5 otkucaja, dok drugi pametni satovi obično koriste odstupanje od 10 otkucaja. Budući da je raspon svake zone otkucaja srca samo desetak otkucaja u minuti, imati Watch GT Runner na ruci je prednost tijekom svakog treninga.

Program treninga prilagođen za maraton

Nakon što RAI odredi vašu trenutnu kondiciju, možete započeti s pripremama za maraton. Watch GT Runner pružit će vam personalizirani plan treninga putem Huawei Health aplikacije koja je dostupna u AppGallery trgovini, a kompatibilna je sa svim iOS i Android uređajima.

Priprema za maraton odvija se u više faza, a svaka nova faza zahtijeva postupno povećanje intenziteta treninga. Neposredno prije maratona, intenzitet treninga se smanjuje kako bi tijelo bilo odmorno i spremno. Kao pametni nosivi uređaj, Watch GT Runner bilježi i analizira podatke o vježbanju te prilagođava trening s postupnim povećanjem volumena, za poboljšanje sposobnosti trčanja.

Izbjegnite zamke

Osim dobro planiranog treninga, jednako je važan i oporavak zato jer previše fizičkog stresa može dovesti do neželjenih ozljeda. Kako bi spriječio preopterećenje treningom, Watch GT Runner pruža znanstvene i profesionalne obavijesti o razini umora. Lice sata korisnicima omogućuje uvid u podatke o statusu oporavka i opterećenosti treningom, kako bi trkači mogli pametnije planirati svoje treninge. Primjerice, ako vam sat javlja da se još niste potpuno oporavili, danas pretrčite par kilometara manje, kako bi sutra imali bolji učinak.

Uz pretreniranost, ljudima često problem predstavljaju nekonzistentnost u treningu ili trening koji je previše intenzivan za njihove sposobnosti. Kako bi izbjegli te situacije, Watch GT Runner je razvio Intelligent Dynamic Adjustment Plan. To znači da se plan treninga za svaki sljedeći tjedan temelji na trkačevim performansama iz prošlog tjedna. Zahvaljujući tome, možete uživati u prilagođenom programu treninga koji će vam omogućiti napredak iz tjedna u tjedan.

Uživajte u svom putovanja do cilja iz snova

Pripreme za maraton će od vas zahtijevati da pretrčite nekoliko desetaka kilometara tjedno. Kako biste trening učinili ugodnijim i zanimljivijim, ponekad ćete htjeti promijeniti svoju rutu trčanja. Watch GT Runner sadrži dosad neviđenu skrivenu antenu s dvopojasnim GNSS čipom od pet satelitskih sustava, koji sadrži najtočniju tehnologiju pozicioniranja.

Štoviše, sat također podržava točnu offline navigaciju i navigaciju povratnom rutom, pa ne morate brinuti da ćete se izgubiti putem i možete se potpuno usredotočiti na trening.

Kakav god rezultat postigli na dan maratona, sjetite se da ste uložili puno truda i odlučili se na veliki pothvat, što je već samo po sebi veliko postignuće. Najvažnije je uživati u procesu, pratiti zdravlje i postati najbolja verzija sebe. A jednom kada istrčite maraton, koji će biti vaš sljedeći cilj?

Huawei proizvodi i usluge

U prodaji se nalaze dva vodeća uređaja Huawei P serije, P50 Pocket i P50 Pro. Oba uređaja dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom

23.03.2022. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh