« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OGROMNI RAZMJERI

Istra: Zbrajaju se štete od poplava

Najveće štete od poplava nastale su u Umagu i Novigradu gdje se voda još uvijek uklanja i ispumpava

Istra: Zbrajaju se štete od poplava
Istra: Zbrajaju se štete od poplava (Srećko Niketić/Cropix)
Više o

poplave

,

samogradnja

Nakon vodene stihije koja je proteklog vikenda teško pogodila Bujštinu odnosno sjevernu Istru, štete od poplave se još uvijek saniraju i zbrajaju, a stručnjaci procjenjuju da će zasigurno biti ogromnih razmjera premda se točan obujam tek treba utvrditi.

Najteže je građanima u umaškom naselju Komunela gdje je voda poplavila podrume, kuće i garaže. Stoga je Grad Umag osnovao posebno povjerenstvo koje popisuje štete nastale poplavom a građani obrazac za prijavu štete mogu podignuti u prostorijama Grada.

U Novigradu je stanje također teško, a tijekom jučerašnjeg dana uklonjena je voda iz prostora uz sportsku dvoranu u koji se akumulirala vodena bujica, odakle je potom prodrla u dvoranu najvjerojatnije kroz ventilacijske otvore.

Kako se doznaje u javnoj vatrogasnoj postrojbi, vatrogasci su nastavili ispumpavati vodu iz dvorane te je razina poplavljenog vodenog nanosa bitno smanjena. Nakon što se potpuno ukloni voda iz dvorane, uslijedit će uklanjanje parketa koji je u potpunosti uništen. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 12:33:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh