« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KREATIVA

Bruketa&Žinić osvojili prestižnu nagradu Red Dot

Naša nagrađivana reklamna agencija Bruketa&Žinić dobila je nagradu Red Dot za Adrisovo izvješće "Dobre ideje svijetle u mraku"

Bruketa&Žinić osvojili prestižnu nagradu Red Dot
Više o

najniža žena na svijetu

,

Bridgetter Jordan

,

Frenkie i Montirani proces

Bruketa&Žinić, poznata zagrebačka reklamna agencija, osvojila je prestižnu nagradu Red Dot za Adrisovo izvješće "Dobre ideje svijetle u mraku" u njemačkom gradu Essenu, prijestolnici jednog od najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija.

Nagrada je rezultat suradnje agencije i Adris grupe, koja unatoč otežanim uvjetima na tržištu pronalazi ideje koje unaprjeđuju poslovanje. Kako naslov govori, i sama knjiga svijetli u mraku. Taj projekt koji je nagrađen na Epica Awards, kao i na European Design Awards, bit će izložen u posebnom paviljonu na Weekend media festivalu ovoga tjedna u Rovinju.

Njujorški Art Directors Club (ADC) je povodom 90. godišnjice postojanja pozvao agenciju Bruketa&Žinić da s ostalim dobitnicima njihovih nagrada, ADC kocke, u New Yorku izlože svoje viđenje identiteta tog globalnog natjecanja, najstarijeg te vrste na svijetu. Izložba se otvara danas u ADC galeriji na Manhattanu.

Zagrebačka reklamna agencija već je dva put nagrađena na ADC-u, posljednji put u svibnju. Osim Brukete&Žinića, na izložbi će se moći vidjeti rješenja poznatih svjetskih kreativaca poput Miltona Glasera, Mads Jakob Poulsena, Good Design Company i Bisdixit.

Agenciju Bruketa&Žinić osnovali su Nikola Žinić i Davor Bruketa 1995. Kasnije su osnovali prvu hrvatsku branding agenciju Brandoctor, te digitalnu agenciju Brlog.biz. U tim agencijama danas je zaposleno 50-ak stručnjaka za oglašavanje iz Hrvatske i svijeta. Do sada su primili više od 300 domaćih i međunarodnih nagrada. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 12:22:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh