« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SLUČAJ PUKANIĆ

I Luka Matanić tvrdi da mu je policija nudila suradnju

Matanić tvrdi da nema nikakve veze s ubojstvom te da mu je policija nudila puštanje iz pritvora ako kaže tko je ubio Ivanu Hodak i Ivu Pukanića

I Luka Matanić tvrdi da mu je policija nudila suradnju
I Luka Matanić tvrdi da mu je policija nudila suradnju (Cropix)
Više o

USKOK

,

Ivo Pukanić

,

slučaj Pukanić

,

Robert Matanić

,

Luka Matanić

,

Željko Milovanović

,

Pukanić suđenje

Luka Matanić, drugooptuženi za ubojstvo novinara Ive Pukanića, ponovio je danas da nema nikakve veze sa zločinom, a policiju je optužio za brutalnost prilikom uhićenja te, kao i prvooptuženi Robert Matanić, rekao da mu je nakon uhićenja policija nudila suradnju.

"Dvojica policajaca koji su me obrađivali nudili su mi suradnju i puštanje iz pritvora ako kažem tko je ubio Ivanu Hodak i Pukanića", izjavio je Luka Matanić odgovarajući na kraju svoje obrane na pitanja branitelja i tužitelja.

Matanić je ponovio da je na dan Pukanićeva ubojstva bio u Brezovici gdje je po nalogu šefa radio kao bagerist, a nakon eksplozije u poslijepodnevnim satima u kojima su ubijeni Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić odvezao je suoptuženog Željka Milovanovića svojim automobilom do benzinske postaje kod Ivanić-Grada. Ponovio je da nije sudjelovao u praćenju i pripremanju atentata.

Matanić optužuje policiju da ga je pretukla prilikom uhićenja tjedan dana nakon atentata na odmorištu kod Spačve. "Tukli su me, razbili su mi nos i arkadu, bilo je najgrublje što je moglo biti."

Tvrdi da su policajci na putu do Zagreba stajali pored autoputa, izvukli ih iz automobila i pucali pored njih kako bi ih zaplašili. Po njegovim riječima dvojica policajaca koji su ga ispitivali u Zagrebu nudili su mu suradnju i slobodu ako kaže tko je ubio Ivanu Hodak i Pukanića.

Kao i njegov bratić Robert Matanić i Luka je ustvrdio da je krunski svjedok USKOK-a Tomislav Marjanović lagao u svojim iskazima. Priznao je da je s Robertom Matanićem bio u Bugarskoj jedan od 15-ak osumnjičenih Hrvata za teška kaznena djela no tvrdi da je to sve bilo "medijsko napuhavanje i prašina".

Luka Matanić je potvrdio da je kao 18-godišnjak 2002. osuđen radi prodaje marihuane i posjedovanja oružja. Godinu kasnije osuđen je radi posjedovanja marihuane.

U nastavku suđenja svoju obranu danas bi trebao iznijeti trećeoptuženi Amir Mafalani. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 12:52:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh