« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
CVEG VA GLAVE

Istra protiv koncerta Marka Perkovića Thompsona u Umagu

Damir Kajin iz IDS-a priznaje da čine sve kako ne bi došlo do Thompsonovog koncerta u Umagu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić / CROPIX)
Više o

Damir Kajin

,

Thompson

Thompson je najavio koncert u Umagu za 25. srpnja i unio priličan nemir na istarsku scenu. Dapače, toliki da je organizirana posebna tiskovna konferencija na kojoj je Damir Kajin iznio niz tvrdnji protiv koncerta.

Štoviše, Kajin je nazvao predsjednika Mesića i zamolio ga, kao pokrovitelja ATP turnira u Umagu, da prenese poruku organizatiorima da Istrijani nisu oduševljeni idejom da Thompson nastupi u Istri.

Glavna bojazan je, zapravo, dolazak poklonika kontroverznog pjevača koji običavaju hodati uokolo obučeni u crno s povremenim bljeskovima ustaškog znakovlja na odjeći. 

"Istri je do Hrvatske stalo na najteži način, s obzirom da se upravo na ovim prostorima stvara društveno bogatstvo a za uzvrat Istra dobiva jako malo. Naprotiv, svi dobivaju iz Istre, a u Istri ostaje jako malo"

Mesićev je odgovor stigao brzo, i to prilično oštar. Naime, predsjednik je rekao da ukoliko se Thompson pojavi u Umagu, on sigurno neće, pa je Kajin zahvalio na potpori. Usput je odgovorio na tvrdnje braniteljskih udruga da Istri nije stalo do Hrvatske rekavši da je Istri stalo, ali na drugačiji način.

Javnosti se obratio i gradonačelnik Umaga koji se požalio da jedan koncert koji se „na sreću neće održati“ dobivaju puno veći medijski prostor od ostalih vrijednih događanja u Umagu.

17.07.2008. 14:13:19
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jenny
    24.07.2008. 17:33
    Sramota za jednu Hrvatsku dok se u njoj sviraju i pjevaju pjesme poput "Pucajte u tamuraše" i pjesme Lepe Brene, a naše domoljubne su zabranjene.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh