« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
PRIZNANJA

Istra je najbolja maslinarska regija na svijetu

Prema ocjeni svjetskog vodiča za ekstradjevičanska maslinova ulja, Istra je proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu. I to drugu godinu zaredom

Istra je ponovno dobila laskavo priznanje
Istra je ponovno dobila laskavo priznanje (Arhiva)
Više o

Istra

,

masline

,

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Istra je drugu godini za redom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu, a i individualni proizvođači ruše sve rekorde.

Istarskom maslinaru Ipši stiglo je najveće priznanje. Njegovo maslinovo ulje sorte frantojo najbolje je na svijetu. Titulu šampiona zaslužilo je vrhunskom kakvoćom i osebujnim aromama.

U jedini vodič za ekstradjevičanska maslinova ulja FLOS OLEI, svojevrsnu maslinarsku Bibiliju, uvršteno je 500 najkvalitetnijih ulja iz cijeloga svijeta. Uz ovo šampionsko, još ih je 60 iz Istre. To naše maslinare čini najuspješnijima na svijetu.

Za to su zaslužne autohtone sorte, mikroklima, plodno tlo, ali i edukacija. Istarski su maslinari među prvima počeli s ranijom berbom i preradom ploda odmah nakon berbe. Rezultati tako nisu mogli izostati. Dodajmo tomu da svoju zlatnu tekućinu planiraju zaštititi i europskom oznakom izvornosti i možemo biti sigurni da će se priznanja nastaviti.

12.03.2017. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh