« Seks
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
POBIJEDIMO ZABLUDE

Istospolna orijentiranost - istine i predrasude

Kakvo su vaša razmišljanja o istospolnim zajednicama i svijetu LGBT-a?

Istospolna zajednica
Istospolna zajednica (Shutterstock)
Više o

homoseksualci

,

lezbijke

,

istospolne zajednice

,

LGBT

,

gej

Iako živimo u 21. stoljeću još uvijek je prisutno puno predrasuda u svim životnim sferama, naročito vjerskim i spolnim. Kad je u pitanju seksualna orijentacija, predrasude gotovo da nemaju granica. Portal Imtimatemedicine se tome izričito protivi i zato još jednom podsjeća koje su to zablude kojih se trebamo riješiti:

Istospolno usmjereni zlostavljaju djecu

Još uvijek je prisutno povezivanje istospolne usmjerenosti s pedofilijom. Istina je puno drugačija. Mnoga istraživanja su već pokazala da je počinitelj najčešće netko tko je blizu djetetu i kome dijete (kao roditeljima) vjeruje. Ponekad je lakše pokazati prstom na neznanca nego suočiti se s istinom. To uvjerenje bi bilo dobro promijeniti ne samo zbog mijenjanja pogleda na homoseksualce, već zato da se roditelje osvijesti kako bi mogli zaštititi svoju djecu pred istinskom prijetnjom.

Istospolno orijentirani zahtijevaju posebna prava

Netočno. Istospolno usmjerene osobe zahtijevaju jednaka prava kao svi ostali. Pravo na vjenčanje nije nikakvo posebno pravo, jer na njega ima pravo približno 90 posto stanovništva. Pravo na nediskriminaciju na radnom mjestu isto tako nije posebno pravo izumljeno samo za istospolno usmjerene već to legitimno pravo svakog čovjeka

Istospolno usmjereni žele potkopati kršćanstvo

Vjerovali ili ne, ali velik dio pripadnika LGBT (lezbijke, gejevi, biseksulaci i transseksualci) skupine su kršćani koji nemaju problema s Bogom.

Istospolno usmjereni predstavljaju prijetnju vjenčanju, braku

Braku sigurno prijete opasnosti, no ta opasnost nije u homoseksualnosti. Heteroseksualcima nije potrebna pretjerana pomoć pri obezvrjeđivanju braka. Vjenčanje istospolno usmjerenih ljudi ne bi ništa oduzelo instituciji braka, već bi joj u najboljem slučaju i nešto dodalo.

Istospolno usmjereni šire AIDS

Prva veća izbijanja AIDS-a u  sjevernoj Americi su se zaista dogodila u gejevskoj skupini , ali i među intravenoznim  korisnicima droga. Danas, skoro trideset godina kasnije, znamo da od AIDS-a i drugih spolnih bolesti nitko nije siguran.

Sve lezbijke mrze muškarce

Baš kao što će se naći neka heteroseksualna žena kojoj je muškaraca na vrh glave, vjerojatno će se naći i neka lezbijka. To nikako ne možemo zanijekati. Naravno da ne treba niti ovdje previše poopćavati. Međutim, istina je da sve lezbijke ne mrze muškarce. Radi se o pojedinačnim slučajevima.

Gejevima je samo do seksa

Ništa više i ništa manje nego kao heteroseksualcima. Tko se ne želi seksati? I od kada je to zločin?

Gejevi su poženstvenjeni

Queer skupina je vrlo šarolika, raznolika. Ponekad je uistinu potrebno nešto spoznati prije no što se o tome sudi.

„Netko" ga je učinio takvim

Da, taj netko je dan danas najčešće majka - univerzalni krivac svega lošeg na ovom svijetu - samo zato što ga je rodila (nadamo se da je sarkazam očit).

Ako ti se prijatelj ili prijateljica povjeri da je istospolno usmjeren/a, osvaja te!

Od kada to istospolna usmjerenost znači nesposobnost započinjanja i održavanja prijateljstava?

17.05.2011. 14:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh