« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina
MA DAAAJ

Ispovjednik GO - pronađite svećenika za oprost grijeha

Katolički vjernici koji žele ispovjediti grijehe, od četvrtka u nekim španjolskim gradovima to mogu ostvariti uz pomoć nove aplikacije koja će im pomoći da pronađu najbližeg svećenika

Confesor GO - uhvati ispovjednika
Confesor GO - uhvati ispovjednika (Google)
Više o

aplikacija

,

Ispovjednik GO

,

ispovijed

,

grijesi

,

oprost grijeha

Aplikacija Ispovjednik GO (iliti Confesor GO) detektira korisnikovu lokaciju i na ekranu mu prikazuje mjesto na kojemu se nalazi njemu najbliži svećenik koji ga je spreman ispovjediti, kao i najkraći put do njega. 

Aplikacija nudi informacije o svećeniku koji je trenutačno slobodan, njegovo ime, datum rođenja i godinu u kojoj je zaređen te popis Deset Božjih zapovijedi.

"Svećenik se može nalaziti u ispovjedaonici u nekoj od obližnjih crkava ili negdje u gradu", stoji u opisu aplikacije koja je postala aktivna u četvrtak 8. prosinca na nacionalni praznik u Španjolskoj, Blagdan Bezgrešnog Začeća.

Beta verzija aplikacije 'skinuta' je nekoliko tisuća puta od kraja rujna otkad je na raspolaganju korisnicima. Biskup San Sebastiana, Jose Ignacio Munilla jedan je od oko stotinu svećenika iz cijele Španjolske koji je dosad putem aplikacije odgovorio na upit za ispovijed na nov način.

Otac Ricardo Latorre koji je aplikaciju osmislio, kazao je kako se nada da će servis početkom iduće godine biti na raspolaganju i u drugim zemljama španjolskoga govornog područja Latinske Amerike.

Iako je katolicizam duboko ukorijenjen u španjolskoj kulturi, odlasci na mise u crkvu u Španjolskoj su, kao i u ostalim europskim katoličkim zemljama, u stalnom padu. Po anketi koju je proveo španjolski Centar za sociološka istraživanja (CIS), većina Španjolaca ili njih oko 59,3 posto kaže da "gotovo nikad" ne odlazi na misu.

Ako mislite da je ovo prva aplikacija koja se bavi ispovjedima grijeha - griješite (ali ne smrtno), jer ih ima koliko god želite na Google Playu ....

09.12.2016. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh