« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NIŠTA OD SPORAZUMA

Islanđani odbili vratiti dug Icesavea

Djelomični referendumski rezultati nakon prebrojavanja 18.000 glasova pokazali su da je njih 98 posto protiv sporazuma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Island

,

dug

,

icesave

Islandski glasači golemom su većinom u subotu odbacili sporazum vrijedan 3,9 milijardi eura o vraćanju duga Velikoj Britaniji i Nizozemskoj nastalog propašću islandske internetske banke Icesave, prema službenim djelomičnim rezultatima.

Od 230.000 islandskih glasača zatraženo je da odobre sporazum o povratu novca Velikoj Britaniji i Nizozemskoj koji su isplatile svojim štedišama koji su izgubili novac na računima u propaloj banci Icesave.

Island treba odobriti sporazum s Velikom Britanijom i Nizozemskom kako bi dobio stranu pomoć koju treba da bi oporavio svoje gospodarstvo.

Islandska premijerka Johanna Sigurdardottir rekla je kako će njezina vlada lijevog centra ostati na vlasti i nakon što je sporazum o vraćanju duga koji je dogovorila velikom većinom odbačen na referendumu. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 00:38:17
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    07.03.2010. 10:44
    pa da, zašto bi većina ljudi moralo plaćati dugove nekoliko avanturista...? bravo islanđani... sada ćemo vidjeti što će se događati, kladim se da će nizozemski i britanski banksteri krenuti u protuofanzivu i opće kažnjavanje svih građana islanda... :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh