« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
STOCKHOLM

Islamistički portal objavio fotografiju samoubojice iz Stockholma

Portal navodi da se napadač zove Tajmur Abdel Vahab te da je "izveo mučeničku operaciju u Stockholmu"

Tajmur Abdel Vahab
Tajmur Abdel Vahab (Muslima.com)
Više o

Stockholm

,

Al-Kaida

,

bombaš samoubojica

Islamistički portal Šumuk al-islam, povezan s al-Kaidom objavio je u nedjelju fotografiju počinitelja atentata u Stockholmu. Portal navodi da se napadač zove Tajmur Abdel Vahab te da je "izveo mučeničku operaciju u Stockholmu", ne iznoseći međutim njegove godine, državljanstvo, kao ni pripada li nekom ekstremističkom pokretu. Ravnatelj odjela za sigurnost Anders Thornberg potvrdio je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji da je riječ o "terorističkom činu" te da je pokrenuta istraga za terorizam na temelju švedskih zakona.

"Riječ je o samoubilačkom napadu, kakvih dosad nije bilo u Švedskoj", dodao je. Dvije eksplozije odjeknule su u subotu poslije podne u trgovačkom središtu Stockholma, pri čemu je poginula jedna osoba za koju se pretpostavlja da je počinila napad, a dvije su lakše ozlijeđene.

Neposredno prije napada, švedska novinska agencija TT i SAPO primili su poruku nepoznata izvora u kojima se najavljuju skore "akcije", osuđuje sudjelovanje švedske vojske u međunarodnim snagama u Afganistanu i švedski karikaturst Lars Vilks koji je proroka Muhameda prikazao kao psa, naziva "svinjom". Oko 500 švedskih vojnika dio je oko 150.000 vojnika iz Međunarodnih sigurnosnih snaga za pomoć (ISAF), pod vodstvom NATO-a u Afganistanu. (hina/metro-portal)

13.12.2010. 09:14:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    enime
    13.12.2010. 09:34
    WikiLeaks dokazuje u kakvom svjetu zivimo, zrtve koje zele skrenuti paznju na nepravde "teroristickih" drzava.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh