« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
ZDRAVLJE

Iskoristite ljeto za jačanje imuniteta

Ljetni odmor uz dosta kretanja i prehranu bogatu voćem i povrćem može napraviti čuda za naš imunitet

Grejp je čudesno zdrav
Grejp je čudesno zdrav (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

imunitet

,

češnjak

,

grejp

,

jačanje imuniteta

,

inulin

,

citrofit

Ljeto nam daje mogućnost da popravimo svoje zdravlje na više načina, ponajviše obiljem sjajnih plodova koji našem tijelu daju sve potrebne nutrijente, vitamine i minerale. 

Jedan od glavnih problema današnjice je stres, koji uz ubrzani način život uvelike utječe na slabljenje imuniteta, što nas dovodi u opasnost od raznih alergija i bolesti koje bi naš imunitet u punoj snazi odbio bez problema. 

>> Imunitet je ključ života >>

Znanstvenici su dokazali da su alergijske reakcije najbolji pokazatelji slabljenja imuniteta, a u glavne uzročnike njegovog slabljenja ubrajamo stres, zagađenost okoliša, loše prehrambene navike, nedostatak sna i tjelovježbe.

Ljetni odmor uz dosta kretanja i prehranu bogatu voćem i povrćem može napraviti čuda za naš imunitet, a dvije namirnice će nam u tome naročito dobro pomoći.

>> Ojačajte imunitet na prirodan način >>

Češnjak, bez kojeg mediteranska prehrana ne bi bila ono što jest dokazano sadrži dvjestotinjak aktivnih tvari koje su dobre za nas - od eteričnih ulja koja sadrže sumpor, minerala fosfora, joda, kalcija, kalija, selena i željeza preko vitamina A, B1, B2 i C do dušičnih supstanci, aminokiselina, enzima i polioza poput inulina. Sve navedeno ima fantastično dobre učinke na naše zdravlje.

>> Zdravom prehranom do super jakog imuniteta >>

Druga superhrana je grejp, koji osim vitamina C sadrži i citrofit, jedan od najboljih biljnih pripravaka za jačanje imuniteta, a obično ga konzumiramo u ekstraktu sjemenki grejpa. Ciitrofit je i prirodni antihistaminik koji smanjuje posljedice alergija bez ikakvih nuspojava.

Stoga, navalite na ove dvije čudesne namirnice i iskoristite ljeto za snaženje imuniteta. 

28.07.2016. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh