« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ALI HAMNEI

Iranski narod i čelnici sigurno će izigrati sankcije

Iran će "izigrati" međunarodne sankcije koje bi Teheran trebale natjerati da zaustavi svoj kontroverzni nuklearni program, obećao je vrhovni iranski vođa

ali hamnei ajatolah
ali hamnei ajatolah (Getty Images)
Više o

Iran

,

sankcije

,

Ali Hamnei

"Državni neprijatelji žele pritiscima izazvati nezadovoljstvo naroda, tako da on za to optuži vladu, kako bi se narušilo povjerenje između naroda i vlade", rekao je vrhovni vođa u govoru koji su prenijeli službeni mediji.

"No narod i čelnici sigurno će izigrati sankcije i učinit će ih neuspješnim, kao što su bile u zadnje tri godine", dodao je. Ali Hamnei koji ima zadnju riječ u glavnim političkim pitanjima, pozvao je na organiziranje "pravog pokreta gospodarskog otpora" međunarodnim pritiscima, javila je državna televizija.

UN-ovo Vijeće sigurnosti donijelo je 9. lipnja četvrti paket sankcija protiv Teherana, zbog njegova nuklearnog programa, za koji zapadne zemlje sumnjaju da ima vojnu svrhu, što Teheran niječe. Sjedinjene Države i Europska unija su jedna za drugom prihvatile i druga, još stroža ograničenja, među kojima i odredbe o kažnjavanju trgovačkih partnera Irana. (hina/metro-portal)

07.09.2010. 23:32:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh