« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
RED I PALICE

Iranska policija najavila da neće biti tolerantna prema prosvjednicima

Sada kada su poznate različite dimenzije pobune mi više nećemo iskazivati toleranciju, poručio je čelnik policije u Teheranu

(Arhiva)
Više o

prosvjed

,

Iran

,

iranska policija

Iranska policija neće pokazivati toleranciju prema prosvjednicima protiv vlade, rekao je ravnatelj policije u Teheranu upozorivši oporbu prije mogućih novih prosvjeda idućeg tjedna.

Iran od spornih predsjedničkih izbora održanih u lipnju 2009. potresaju ulični nemiri a na internetu kruže poruke o novim prosvjedima 11. veljače kada će Iran obilježavati 31. godišnjicu islamske revolucije.

Pristaše oporbe su posljednjih mjeseci takve službene prigode koristili za organizaciju prosvjeda unatoč mnogobrojnim uhićenjima i stalnom pritisku od strane vlasti. Vlasti prosvjede protiv izbora prikazuju kao pokušaj potkopavanja islamske vlasti koji podupiru zapadne zemlje.

"Sada kada su poznate različite dimenzije pobune mi više nećemo iskazivati toleranciju", rekao je čelnik policije Esmail Ahmadi-Mogadam, prenijela je agencija ILNA.

"Policija će djelovati odlučno kako bi branila sigurnost društva, a prema onima koji prekrše zakon postupat će se strogo", najavio je. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 23:49:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh